Prop de 50 persones van apropar-se ahir dimarts, 16 de maig, cap al Saló de Plens del Castell de Bétera per a gaudir de laP1130865 conferència “A mig camí entre Saguntum, Valentia i Edeta: La Vila Romana de l´Horta Vella a Bétera”. Aquesta xerrada està emmarcada dins del cicle de conferències del Programa Unisocietat. José Luis Jiménez Salvador va ser l’encarregat d’oferir aquesta conferència. L’Arqueòleg va detallar tots els treballs que s’han anat realitzant en l’Horta Vella des de l’any 2.000 fins a l’actualitat, dividint-ho per etapes i descobriments. Una ponència molt interessant que va despertar l’interés dels assistents, formulant algunes qüestions.
P1130853Al principi de la jornada, es va presentar al nou coordinador de l’esmentat programa, Emilio Barba. Aquest, substitueix a Virginia Pardo, de la qual va ressaltar el treball realitzat al llarg d’aquest temps. El nou coordinador ja ha treballat abans en aquest programa a Benetússer i Alzira, aconseguint bons resultats, tal com va explicar ell mateix.
Segons va indicar Emilio Barba, el curs Unisocietat començarà el pròxim 13 de setembre i finalitzarà en juny de 2019. L’horari de les classes serà de 17.00 a 20.00 hores cada dijous, en el CEIP Camp de Túria (Avinguda País Valencià, 86). A més a més, es continuarà amb les conferències que ja s’han anat portant a terme. Aquestes conferències són obertes a tot el públic, siga o no alumne del curs. Quant al preu del curs, aquest serà de 180 euros (fraccionat en dues vegades). No obstant això, la tarifa es pot reduir depenent el cas de la persona (atur, pensionistes o jubilats en determinat import anual, riscs d’exclusió, maltractats…).

P1130875Detalls del curs

Unisocietat és un programa conveniat entre l’Ajuntament de la localitat i La Universitat de València. Aquesta iniciativa va dirigida a les persones adultes, majors de 30 anys amb interessos d’ampliació, enriquiment i actualització dels seus coneixements i la seua formació personal. El nombre de places és limitat, ja que sols es compta amb 50 places. El projecte es distribueix en tres cursos acadèmics, de 120 hores cadascun, amb assignatures troncals. Aquestes assignatures són quatre per curs, amb 24 hores cadascuna. Aquestes garanteixen una introducció bàsica a diverses matèries:
• Primer Curs: Dret, Salut, Història, Biologia.
• Segon Curs: Sociologia, Llengua i literatura, Economia, Psicologia.
• Tercer Curs: Música, Geografia, Física, Patrimoni Històric Valencià
P1130855En finalitzar els tres cursos s’obté certificat universitari i un nombre de crèdits universitaris corresponents al nombre d’hores per curs. Les hores lectives es complementen amb visites i activitats addicionals.
Per inscriure’s, els interessats deuran dirigir-se al Departament d’Educació amb el full d’inscripció. El termini per a apuntar-se serà de l’1 al 29 de juny.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment