P1130889Ahir dijous, 17 de maig, l’equip de govern de Bétera (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) celebrava la segona Assemblea del Poble.

Quasi un any després de la primera assemblea oberta, tenia lloc aquesta jornada on els 10 regidors membres del pacte de govern van explicar les polítiques i fites més destacades realitzades fins al moment, així com alguns dels projectes futurs. Però sobretot, van escoltar les preguntes i necessitats que els veïns presents els exposaven.

Aquesta assemblea es va portar a terme als jardins de Casa Nebot davant unes 25 persones, aproximadament.

El director de Ràdio Bétera, David Cañadas Cuerda, va ser l’encarregat de moderar aquest acte participatiu, cedint-li la paraula als ciutadans i regidors amb la finalitat de seguir un ordre establert i dinamitzar l’esmentada jornada.

P1130912Al voltant de les 19.00 hores donava el seu tret d’eixida, amb la benvinguda de l’Alcaldessa del municipi, Cristina Alemany. De manera molt breu, aquesta va explicar algunes de les últimes tasques aconseguides. Així, va indicar que s’han aprovat els pressupostos de l’any 2017 i els pressupostos provisionals de 2018. En aquest sentit, va destacar que, des de juliol de 2017 Bétera compta amb un deute zero.

Seguidament, es va cedir la paraula als veïns perquè preguntaren el que volgueren per ser contestats pel regidor responsable de l’àrea a la qual corresponia el tema en qüestió.

Preguntes del poble

La primera de les preguntes va anar referida al tema de la situació actual de l’aigua potable de laP1130916 localitat amb els nitrats i si ja se sabia quan tindria solució. Com a responsable de Sanitat, la mateixa alcaldessa va explicar que s’estan desenvolupant diverses mesures i un projecte perquè es vaja solucionant la situació i l’impacte en la població siga menor. Doncs, principalment, qui no deu beure aquesta aigua són les dones embarassades, els lactants i xiquets menuts i tampoc es deu fer preparats de menjar per a ells amb aquesta aigua. D’aquesta manera, va ficar com a exemple el repartiment d’aigua en escoletes o la instal·lació de fonts amb osmosi en alguns punts del poble. D’altra banda, va donar a conéixer una pròxima campanya informativa que es realitzarà per les zones afectades i que consistirà a repartir fulls informatius perquè els afectats coneguen de forma transparent com està l’assumpte i el que deuen fer al respecte.

Els ciutadans també volien saber com es trobava el projecte del Castell local com a futur Museu. El regidor de Patrimoni, Joano Baudés, va detallar tot el treball que s’està executant i va manifestar que va a molt bon ritme. D’una banda s’està realitzant la posada en valor de l’edifici i treballant en els seus danys per poder recuperar-lo com és degut i deixar unes instal·lacions en condicions. Quant al museu, aquest comprendrà la història del municipi, el museu de la festa (amb l’alfàbega com a protagonista), els coets i les tradicions amb el foc i el cant valencià.

P1130931Altres temes que preocupaven els ciutadans estaven relacionats amb la Participació Ciutadana, educació, parcs, contaminació lumínica, l’ocupació, el transport públic, així com la residència per a majors o un casal per a la joventut. L’Equip de Govern va indicar que s’està treballant en tots aquests assumptes i va detallar alguns dels projectes com un Centre Integral de Dia, estudiat des de la Regidoria de Drets Socials i Tercera Edat (encapçalada per Raquel Puig).

Altres projectes

L’equip de govern també va donar a conéixer altres iniciatives. Per exemple, la regidora d’Urbanisme Néus Àlvarez va ressaltar la variant com una realitat molt pròxima, la remodelació del camí de la Providència i el camí Montcada per a millorar la seguretat viària, així com un projecte per reurbanitzar P1130941l’Albereda i millorar el seu aspecte actual.

Enric Àlvarez, responsable d’Hisenda, també va exposar les inversions i millores pressupostàries actuals. José Rodado també va fer un balanç de les fites aconseguides en les seues àrees (Personal, Serveis jurídics, Policia, Interior i protecció civil, Cementeri i Parc Mòbil).

El regidor de Comerç, Augusto Sevilla també va comunicar el bon treball que s’està portant conjuntament amb l’Associació de Comerciants de la població i totes aquelles campanyes comercials desenvolupades.
Cristina Alemany també va avançar que pròximament s’escometran obres de remodelació en la pista d’atletisme del municipi i va destacar que Bétera s’emmarca des de finals de 2017 com espai cardioprotegit. Doncs, algunes instal·lacions clau com el poliesportiu o la llar de jubilats compta amb desfibril·ladors i la unitat mòbil de la Policia Local també i es preveu la col·locació futura a altres tres punts més. Quant a la Memòria Històrica també va explicar la seua reunió amb Ferran Puchades per procedir a un treball de recuperació, on també es contempla el canvi d’algunes nomenclatures de carrers, entre d’altres.
 


 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment