obreres i majorals2018En menys de tres mesos el poble de Bétera ja podrà cridar allò de…”les Festes d’agost ja estan ací. Però abans que arribe eixe moment, molts són els preparatius que els màxims representants del present exercici han de portar a terme perquè tot isca com calga. Un dels treballs que a hores d’ara està en marxa i a tot ritme és el de la confecció del tradicional llibre de les Obreres i Majorals.

Albert Sandiego Garay, Sento Asensi Molins, Lluis Pascual Escrivá Palau, Edu Espinosa Picher, Manel Usó Izquierdo i Carles Fuentes Moreno són els encarregats d’aquesta tasca, encara que tots intenten ajudar. Porten des de novembre gestant la idea de llibre que volen publicar enguany. Doncs, tal com ells mateixos li declaren a Betera.com, “és un treball costós i primer calia mirar els temes a tractar i on buscar la informació”.

“Esperem fer un llibre innovador amb alguns canvis i noves introduccions”, avança Albert. A més, tenen prevista alguna sorpresa. I és que la colla està intentant que enguany s’incloguen més articles propis, redactats pels mateixos majorals. No obstant això, han buscat gent que els assessorara. En el cas que la redacció estiga feta per una altra persona, es recull en tot moment la idea i el punt de vista de la Majoralía.

“Estem fent un treball d’investigació on hem necessitat comptar amb gent que ens poguera aportar material audiovisual i articles antics d’on treure contingut per a les nostres publicacions”, manifesta Sento. Aquest fet és mostra de com alguns veïns del municipi col·laboren, any enrere any, en la festa.
P1130842
Al marge dels articles, la redacció i investigació, una de les labors més dures és la publicitat i els patrocinadors de l’exemplar. “Dissabtes aprofitem uns quants per a buscar possibles comerços col·laboradors, però no tots estan oberts i entre setmana també ens toca en alguna ocasió aproximar-se a algun negoci”, explica Edu. En aquest sentit, agraeixen a tots aquells que fan un esforç per donar-li suport a la festa.

“Els establiments ja estan col·laborant, però qui no ho haja fet i desitge realitzar la seua aportació encara hi és a temps”, anuncia Lluis Pascual. Així, ens comenten que els agradaria tindre recollida tota la publicitat per a finals d’aquest maig com a màxim. Qui vulga més informació al respecte pot enviar un correu electrònic a majorals2018@gmail.com.

D’altra banda, cal recordar que ara com ara ja tenen el disseny que li fique imatge a la seua portada i el cartell que represente les seues festes. Doncs, el passat divendres, el jurat va elegir la il·lustració de José Soriano Moreno per a ser portada i la població va escollir el treball de Carla Martínez Piá per a ser el cartell anunciador. “Cadascun dels Majorals de 2018 i les quatre obreres vam anar a votar el cartell de manera individual, com un veí més de la localitat, per donar-li visibilitat a aquest concurs i animar als veïns a participar”, ens indica Manel.

D’aquesta manera, el llibre ja va agafant forma i les ganes de veure’l publicat van incrementant-se. Però haurem d’esperar un poquet més per veure tota la composició final.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment