Premis Sambori 2El passat dissabte, 19 de maig, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir a la vesprada l’entrega del 20é Premi Sambori. Aquest esdeveniment també s’emmarca dins de la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià.

Aquest guardó està organitzat per la Fundació Sambori. L’entitat va nàixer amb la finalitat d’incentivar la creativitat artística i imaginativa dels valencians i valencianes, millorant any rere any, el concurs literari Premi Sambori. Altre dels seus objectius és arribar a tots els centres educatius de tots els municipis valencians, així com obrir altres camins per a la normalització lingüística i de l’ús social i cultural del valencià ajudant a promoure’l i difondre’l.

La fundació també pretén defensar els drets lingüístics i la unitat de la llengua per tal d’incrementar el seu coneixement i la seua utilització i, per tant, fomentar la promoció, l’agermanament i la col·laboració amb les llengües i cultures del món.

Aquest premi estan recorrent, des del passat mes d’abril, les diferents comarques valencianes. Polop i Bétera han sigut les últimes localitats en arribar.
Psambori 3er a acollir l’acte d’entrega, es van preparar diverses activitats. D’aquesta manera, l’Associació Cultural l’Aljama va delectar als allí presents amb les seues danses tradicionals, comptant amb la col·laboració de la colla de dolçainers ‘Xe què burrà‘. Els assistents també van poder gaudir de xicotets fragments de ‘El petit príncep’ a càrrec de Zorongo Teatre i l’Espai d’Interpretació de l’Ateneu de la població. A més a més, els alumnes de 6é del CEIP Lloma del Mas van interpretar la cançó ‘El teu nom’.
Seguidament, es va procedir al lliurament del premi del cartell anunciador de la Trobada d’Escoles en Valencià. Durant la jornada l’Alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany, va oferir unes paraules on va ficar de rellevància que “eduquem en valencià i vivim en valencià”. Així mateix, a la gal·la també van acudir la regidora de Cultura, Raquel Puig, el regidor d’Educació, Fernando Cantarino i altres autoritats locals com Cristina Ballesteros o Augusto Sevilla.
Per concloure l’acte hi va haver una picadeta, a càrrec de les associacions de dones de la localitat i de l’Ajuntament de Bétera.
D’altra banda, seguint amb la programació prèvia a la XXXI Trobada, diumenge va tindre lloc l’espectacle poètic musical ‘Homer: l’Odissea’ de la companyia Melodemodomies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment