P1140057Un bon nombre de veïnes i veïns de Bétera van congregar-se ahir, al voltant de les 19.30 hores, en les portes de l’Ajuntament Vell (carrer Major, 12) amb motiu de la presentació de l’escultura que representa la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià. A l’acte tampoc van faltar els 10 regidors de l’equip de govern municipal.

El creador d’aquesta escultura, el dissenyador Benja Carreres (CARRERESGRAPHIC), va explicar als allí presents la seua creació. Tal com va indicar la regidora de Cultura, Raquel Puig, aquesta peça ha sigut confeccionada de manera desinteressada per part de l’artista per a aportar la seua col·laboració en aquest esdeveniment.

L’escultura que representa la trobada és un assemblatge amb materials reciclats sota el nom ‘Parotet Gegant’ (Meganeura). La seua dimensió és de 240 x 65 x 210 cm.

P1140060Segons va explicar el seu creador durant la presentació, quan va sorgir la proposta la idea es va centrar a compondre un animalet de la fauna autòctona de la zona. ‘En un principi es va P1140065considerar dues possibilitats: un fardatxo o un simpàtic parotet. Però finalment es va optar pel simpàtic parotet i, a partir d’ací, va començar tot el procés’, va declarar Benja Carreres.

Durant la investigació per portar a terme l’elaboració de l’escultura, el seu dissenyador va descobrir que va existir un parotet gegant prehistòric que portava per nom ‘Meganeura‘, una nomenclatura que deriva de grans nervis i que bé relacionat amb la grossària i nervis de les ales, entre d’altres. Així mateix, els escrits apunten que és l’insecte més gran que hi ha existit en la història i data de l’etapa carbonífera (300 milions d’anys). A més, té una sèrie de valors afegits a la fortuna i la bona sort.

P1140083Quant al procés de creació, Benja va comentar que ell sempre parteix d’un element P1140113com a base i que en aquesta ocasió ha sigut una ‘vespino‘, marcant-li un poc l’estil de l’escultura. A partir d’ací, l’artista comença amb els esbossos, plànols i dibuixos per dimensionar un poc el conjunt. Una vegada té el disseny, s’executa la part tècnica que és la unió de tot el conjunt. ‘En aquest parotet el treball difícil venia en la forma d’enganxar les ales al dipòsit’, menciona l’escultor. Finalment, va trobar dues plaques simètriques que reporten aigua en un cotxe i després d’aquesta troballa era el moment de buscar peses addicionals per a finalitzar el muntatge. Així, com a ulls s’han emprat els coladors de les verdures, per a les mandíbules cassoletes d’alumini, per a les potes tubs de lluminàries i altres aparells com pots de tomaca, botelles de coca-cola, forquetes, esprai de laca, cafeteres o gerretes.

Aquesta obra es podrà visitar fins al pròxim dissabte a les mateixes instal·lacions de l’Ajuntament Vell, dia on se celebra la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià. L’horari serà de 18.00 a 20.30 hores. En aquest espai també es troba ubicat el Robot escampaveus E+L8, creat també per Benja Carreres per a l’entrega de premis del 8é concurs escolar Francesc Peris i Valls.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment