gazaEl pròxim divendres, 25 de maig, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollirà la campanya ‘Rumb a Gaza’. Doncs, enguany la Coalició Freedom Flotilla torna a navegar contra el bloqueig israelià il·legal de Gaza, la llibertat de circulació i el dret a un futur digne. Israel ha mantingut un bloqueig durant més d’una dècada. Segons indiquen els organitzadors d’aquesta campanya, les Nacions Unides diuen que Gaza es tornarà inhabitable per a l’any 2020 a causa del bloqueig israelià de Gaza.
L’entitat de la iniciativa pretén protestar així pels crims contra la humanitat d’Israel i la situació a la qual viuen en la zona.
Les accions d’aquest grup es remunten a l’any 2006, quan un xicotet grup d’activistes de drets humans va decidir navegar a Gaza per ajudar després del bloqueig i genocidi. L’octubre de 2006, va nàixer “El Moviment de Gaza Lliure”. En unes poques setmanes, més de 80 persones s’havien unit al projecte, com a voluntàries. El 23 d’agost de 2008, amb dos vaixells menuts pesquers, el FREE GAZA i el LIBERTY, van trencar el bloqueig de Gaza per primera vegada.
Des d’octubre fins a desembre de 2008, hi va haver quatre missions més. El 29 de desembre, les forces israelianes van bombardejar “DIGNITAT” el que va ocasionar posteriorment que s’enfonsés. El 2009, l’armada israeliana va estar a punt de bolcar la seua següent flota, el “ESPERIT DE LA HUMANITAT” forçant a retrocedir. Al juny, el van requisar, van empresonar durant una setmana als 21 voluntaris i després els van deportar.

Actuacions

Es va decidir que l’única manera de continuar seria amb una flotilla i una presència internacional suficient gran perquè Israel l’ignorés. Els va acompanyar diverses organitzacions de distintes nacions amb la mateixa finalitat. La navegació de la Flotilla 2010 va ser atacada, resultant 10 morts i dotzenes de ferits. Una segona Flotilla internacional es va organitzar al juny-juliol de 2011, bloquejada. Dos vaixells més (“Tahrir, Saoirse“) van navegar contra el bloqueig des de Turquia el novembre de 2011. Tots van ser capturats en aigües internacionals, amb els tripulants segrestats i alliberat i deportats per les forces israelianes. El 2012, el vaixell “Estelle” va navegar des de Suècia fins a l’est de la Mediterrània, on també va ser deportada la tripulació per les forces israelianes. Entre 2012 i 2014, les campanyes dins de la Coalició Freedom Flotilla van cooperar en la campanya de l’Arca de Gaza, per reconstruir un antic vaixell de pesca, que va ser bombardejat i destruït durant l’assalt de juliol i agost de 2014 contra Gaza.
El 2015, Freedom Flotilla 3 (FF3) va navegar per exigir la fi del bloqueig, la llibertat de moviment entre Gaza, Cisjordània i Jerusalem Est i un port obert a Gaza. “El Marianne” va ser abordat per l’armada israeliana l’1 de juliol en aigües internacionals i portat a Asdod. FF3 va navegar i va aconseguir el seu objectiu: desafiar el bloqueig de Gaza. I ara, la flota tornarà a les aigües per a seguir reivindicant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment