Sueca 3El President de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha avançat que el Pla Contra la Sequera de la Diputació disposarà de 2 milions d’euros més provinents del superàvit. Així, s’aconseguirà els 6.200.000 euros. Aquests es destinaran a actuacions de reparació i millora de les xarxes de dipòsit i subministrament d’aigua dels municipis valencians.

Després de la publicació en el BOP de les bases d’aquest programa d’eficiència hídrica, s’obrirà un termini de 20 dies perquè els municipis –especialment els de menys grandària-, consorcis i mancomunitats presenten les seues sol·licituds per a escometre noves inversions en perforacions, emmagatzematge o dipòsits, captacions i xarxes distribució, amb un import màxim subvencionable per obra de 100.000 euros. A més d’en noves infraestructures i reparacions, també es podrà invertir en els mecanismes de mesura per a detectar les fugides d’aigua, cas dels comptadors electrònics. Rodríguez ha explicat que aquest pla bianual contra la sequera eixirà enguany amb 4,2 milions d’euros, reservant altres 2 milions per al pròxim exercici.

El president ha fet aquestes declaracions durant la tradicional Solta d’Aigües en les sèquies Major i Muzquiz de Sueca, al costat de la secretària d’Estat de Medi ambient, María García Rodríguez. Des de ‘Els Canos’, el president de la Diputació de València ha destacat la importància de l’agricultura en l’economia local i autonòmica i ha anunciat noves inversions per a combatre la sequera en els municipis valencians.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment