ateneuQueda a penes un dia perquè se celebre la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià a Bétera, com a seu del Camp de Túria. Des de fa més d’una setmana s’han anat celebrant diversos actes que ja anunciaven la seua arribada. El ritme ha sigut intens per als escolars especialment aquests últims set dies. Però a més, altres col·lectius s’han bolcat en aquest esdeveniment preparant una àmplia programació per a l’ocasió. Aquest ha sigut el cas de l’Ateneu del municipi, espai cívic i cultural el qual també s’ha volgut sumar als actes.

Així, en col·laboració amb ASSTEC (Associació de Tecnologia i Ciència de la localitat) va inaugurar a la seua seu (plaça del Mercat, 5) l’exposició XX Científiques el passat 11 de maig. La mostra podrà visitar-se fins al 8 de juny.
Així mateix, avui divendres, es realitzaran uns tallers simultanis els quals faran referència al popular conte ‘Petit Príncep’, d’Antoine de Saint-Exupéry. Els esmentats tallers seran de 18.30 a 20.30 hores, sota la següent temàtica:
-Aprén a fer una rosa de paper.
-“Marató” del ‘Petit Príncep’ (lectura col·lectiva ininterrompuda del llibre per part de menuts i adults).
Finalment, el mateix dia de la Trobada els assistents podran visitar la parada de l’Ateneu i fer la seua pròpia bossa de paper, amb la qual podran continuar el recorregut per la resta de tallers i anar omplint-la amb les seues creacions.
WhatsApp Image 2018-05-24 at 11.47.08D’altra banda, demà dissabte 26 de maig arribarà el moment més esperat per a tots. D’aquesta manera, a les 17.00 hores, es procedirà a l’arribada i concentració de les escoles de la comarca al punt de partida, el qual tindrà lloc a l’avinguda del País Valencià. A les 17.15 hores serà el moment per a la cercavila que recorrerà l’itinerari establert fins a arribar a l’esplanada de l’Albereda. El recorregut serà amenitzat per la colla de dolçainers i tabaleters ‘Xe què Burrà‘ i la colla ‘Camp de Túria’, així com la xaranga i batucada de ‘Lloma del Mas’. A WhatsApp Image 2018-05-24 at 11.46.41les 17.45 hores està previst l’arribada a l’Albereda. Allí serà la benvinguda als centres educatius participants.

De 18.00 a 20.00 hores serà el torn per als tallers organitzats. Cap a les 18.15 hores hi haurà també una visita guiada a la Torre Bufilla, despoblat medieval de l’època Àrab. A les 18.30 hores també s’escenificarà l’obra ‘Shakesperiam‘ per part dels alumnes de l’Institut d’Educació Secundària (I.E.S.) Les Alfàbegues.

A les 20.00 hores, l’Associació Cultural l’Aljama farà gaudir als allí presents de balls regionals. A les 20.45 hores es realitzarà un sopar popular a la mateixa esplanada. A partir de les 22.30 hores començaran els concerts de la Gira d’Escola Valenciana a la mateixa esplanada, a càrrec de Candela Roots i Via Lliure.

Per a finalitzar, diumenge 37 de maig serà el Cicle de ‘Marc i Granell’ de ‘Mà en Mà’ al l’auditori de la Casa de la Cultura. L’espectacle tindrà lloc a les 19.00 hores, amb Francesc Anyó i Borja Penalba.

f08e8945649c4084879d4adcb2b8fa56-0
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment