14225529w(EFE) L’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa han estat citats a declarar aquest dijous pel Jutjat d’Instrucció número 17 de València, que en una peça declarada secreta investiga les adjudicacions per a les obres del circuit urbà de Fórmula 1.

A més d’aquestes citacions, la instructora ha cridat a declarar com a investigats (abans imputats) a l’exvicepresident del Govern valencià Vicente Rambla i l’ex vicesecretari general del PPCV i exsecretari autonòmic de Cultura David Serra, tots dos sense data concreta.

D’altra banda, s’assenyala que la declaració de Costa es produirà com a testimoni del temps que Camps continua investigat en aquesta causa, per la qual ja va declarar el passat 7 de febrer i després de la qual la jutgessa no decret mesura cautelar alguna sobre ell .

A la sortida del jutjat, Camps va dir en aquell moment als mitjans de comunicació que, per ordre de la jutge instructora, no havia de dir res sobre el contingut de la declaració.

Primer de Camps també va declarar aquest dia com investigat l’exsecretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez Barcáiztegui i després de l’expresident va declarar així mateix com investigat l’expresident de l’Autoritat Portuària d’Alacant, exconseller d’Infraestructures i ex diputat nacional del PP, Mario Flores.

Un dia després d’aquestes declaracions, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va autoritzar a l’Advocacia de la Generalitat perquè es personara en aquesta causa, la quarta relacionada amb la Fórmula a València després de les tres que porta el Jutjat Instrucció número 2.

El procediment judicial que porta Instrucció 17 està obert per les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per l’entitat pública de la Generalitat GTP, segons la Conselleria.

Aquestes adjudicacions es refereixen als contractes relatius a les obres de “connexió de l’Albereda-Avinguda de França-port i condicionament de la Marina Real” dins de les obres per a la realització del Gran Premi de Fórmula a València.

La Conselleria va remetre el 2017 a la Guàrdia Civil tota la documentació sol·licitada per la Fiscalia en relació amb aquests assumptes.

Es acreditaven, a més, els possibles justificants de les despeses abonades per la Generalitat l’exconseller Mario Flores i l’exsecretari autonòmic Victoriano Sánchez Barcáiztegui amb motiu del viatge realitzat el 2008 a Dubai i Baharein amb visita al circuit de Fórmula 1.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment