Firma-de-la-Associació-de-La-ImediataL’Associació de Municipis vinculats a ‘la Immediata‘ formada en l’actualitat per 9 municipis, entre els quals es troba Bétera, s’ha mobilitzat per a intentar buscar fórmules de finançament europeu amb la finalitat de valorar la línia defensiva de la Guerra Civil entre El Puig i Riba-roja de Túria.
Així es desprén de la reunió mantinguda entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidora de Rafelbunyol i secretària de Memòria Democràtica del PSPV-PSOE, Alícia Piquer i el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig.
La finalitat de la trobada ha sigut buscar fórmules d’acció conjunta i transversal entre les institucions públiques. El delegat del Consell, Joan Calabuig s’ha compromés a identificar aquells municipis europeus que compten amb patrimoni bèl·lic amb l’objectiu d’interconnectar-los amb els 12 municipis de La Immediata, així com investigar l’existència de recursos en els distints programes europeus, a fi de poder finançar l’elaboració del Pla Director.
L’entitat és un ens de participació dels ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, a fi de promoure accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen l’estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols i la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata. Aquesta línia coneguda com El Puig-Els Carasols, també nomenada la Immediata per ser la més pròxima a València, té uns 28 km de longitud. Es tracta d’un ampli complex format per trinxeres, búnquers, túnels, nius de metralladores i plataformes.
“La Immediata té moltes peculiaritats, ja que connecta dos parcs naturals, la Calderona i el Parc Natural del Túria, a més del valor històric i cultural que la converteixen en un reclam turístic” assegura Robert Raga. Així mateix, matisa “per a dur a terme actuacions de recuperació i conservació és necessari treballar de forma conjunta i coordinada, d’ací la importància d’elaborar un pla director”.

 
 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment