Firma-de-la-Associació-de-La-ImediataL’Associació de Municipis vinculats a ‘la Immediata‘ formada en l’actualitat per 9 municipis, entre els quals es troba Bétera, s’ha mobilitzat per a intentar buscar fórmules de finançament europeu amb la finalitat de valorar la línia defensiva de la Guerra Civil entre El Puig i Riba-roja de Túria.
Així es desprén de la reunió mantinguda entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidora de Rafelbunyol i secretària de Memòria Democràtica del PSPV-PSOE, Alícia Piquer i el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig.
La finalitat de la trobada ha sigut buscar fórmules d’acció conjunta i transversal entre les institucions públiques. El delegat del Consell, Joan Calabuig s’ha compromés a identificar aquells municipis europeus que compten amb patrimoni bèl·lic amb l’objectiu d’interconnectar-los amb els 12 municipis de La Immediata, així com investigar l’existència de recursos en els distints programes europeus, a fi de poder finançar l’elaboració del Pla Director.
L’entitat és un ens de participació dels ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, a fi de promoure accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen l’estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols i la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata. Aquesta línia coneguda com El Puig-Els Carasols, també nomenada la Immediata per ser la més pròxima a València, té uns 28 km de longitud. Es tracta d’un ampli complex format per trinxeres, búnquers, túnels, nius de metralladores i plataformes.
“La Immediata té moltes peculiaritats, ja que connecta dos parcs naturals, la Calderona i el Parc Natural del Túria, a més del valor històric i cultural que la converteixen en un reclam turístic” assegura Robert Raga. Així mateix, matisa “per a dur a terme actuacions de recuperació i conservació és necessari treballar de forma conjunta i coordinada, d’ací la importància d’elaborar un pla director”.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment