Pequeño ComercioSegons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), les vendes del comerç minorista van baixar el 0,7% a l’abril a la Comunitat Valenciana respecte al mateix mes de 2017 mentre que l’ocupació va pujar l’1,5% aquest mateix mes.

En l’àmbit nacional, les vendes del comerç al detall van pujar a l’abril el 0,7% respecte al mateix mes de 2017 i van encadenar sis mesos a l’alça, impulsades perquè aquest any hi va haver més dies d’obertura al quart mes de l’exercici, ja que la setmana Santa es va celebrar al març.

Corregits els efectes del calendari (diferència de dies hàbils), les vendes van augmentar a l’abril el 0,5%, de manera que han augmentat en 44 dels 45 últims mesos.

Quant a l’ocupació, va créixer a l’abril un 0,8% i va encadenar 48 mesos a l’alça. Així mateix, les vendes al detall han augmentat un 1,7% de mitjana en els quatre primers mesos de 2018 mentre que, corregits els efectes del calendari, la pujada va ser de l’1,5%. De tornada a les dades del quart mes de l’exercici i de la sèrie original, la xifra de negoci en les estacions de servei va augmentar el 0,5%, mentre que a la resta del comerç va créixer el 0,6%.

Per tipus de producte, les vendes d’alimentació van caure el 0,2% i les d’equip personal, el 4,9%, mentre que les d’equipament per a la llar van millorar el 4,9% i les d’altres béns van pujar el 2, 8%. Per modes de distribució, el negoci va baixar al xicotet comerç, on va retrocedir el 0,1%, i en grans superfícies, l’1,8%, mentre que va augmentar en petites cadenes (2%) i grans cadenes (1,8%). Segons les dades de l’INE, les vendes al detall a l’abril van repuntar en 12 comunitats respecte al mateix mes de 2017. Comunitat de Madrid (3,3%), Aragó (3,1%) i País Basc (2,5%) van ser on més van pujar, mentre que a Castella i Lleó (1,6%), Cantàbria (1,4%) i Catalunya (1%) es van registrar els majors descensos.

Ocupació a Bétera al mes d’abril

Les últimes xifres publicades pel Servei Públic Estatal d’Ocupació (SEPE) corresponents a Bétera són del mes d’abril. En eixa mensualitat, en la nostra localitat el nombre d’aturats era de 1.273, 1 persona més que en el mes de febrer i 11 més que en el mes de març (1.262). La majoria de les persones desocupades són dones majors o igual a 45 anys (405) i homes majors o igual a 45 anys (297). Per sectors el més castigat segueix sent el sector serveis que acumula al municipi 971 persones en situació d’atur, seguit de la construcció (118 persones) i la indústria (113 persones). El menys castigat és el de l’agricultura amb 40 persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment