14226907w(EFE) La jutgessa del jutjat d’instrucció número 17 de València, que investiga les adjudicacions per a les obres del circuit urbà de Fórmula 1 en una peça declarada secreta, ha suspès les declaracions previstes per a aquest matí de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa.

La jutgessa ha argumentat la suspensió de les declaracions per la coincidència amb altres assenyalaments, i ha citat, com a noves dates, a Ricardo Costa el 13 de juny al matí, ia Francisco Camps el 14 de juny a la vesprada.

A més d’aquestes citacions, la instructora ha cridat a declarar com a investigats (abans imputats) a l’exvicepresident del Govern valencià Vicente Rambla i l’ex vicesecretari general del PPCV i exsecretari autonòmic de Cultura David Serra, també el dia 14 a la tarda.

El procediment judicial que porta el jutjat d’instrucció 17, en el qual està personat l’Advocacia de la Generalitat, està obert per les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 pel Gestor de Transports i Ports (GTP), empresa pública de la Generalitat, i és la quarta peça relacionada amb la Fórmula 1 a València després de les tres que porta el Jutjat d’Instrucció número 2.
Aquestes adjudicacions es refereixen als contractes relatius a les obres de “connexió de l’Albereda-Avinguda de França-port i condicionament de la Marina Real” dins de les obres per a la realització del Gran Premi de Fórmula a València.
14225766wLa Conselleria va remetre el 2017 a la Guàrdia Civil tota la documentació sol·licitada per la Fiscalia en relació amb aquests assumptes.

S’ acreditaven, a més, els possibles justificants de les despeses abonades per la Generalitat l’exconseller Mario Flores i l’exsecretari autonòmic Victoriano Sánchez Barcáiztegui amb motiu del viatge realitzat el 2008 a Dubai i Baharein amb visita al circuit de Fórmula.

D’altra banda, el jutjat que investiga el suposat blanqueig de capitals i delicte electoral en el si del PP de la ciutat de València ha prorrogat també un altre mes el secret de la nova peça separada que va obrir a finals d’abril després d’admetre un escrit anònim rebut en aquest òrgan judicial. Aquest jutjat investiga el conegut com a cas Imelsa, en què s’investiguen diversos delictes de corrupció, entre ells el suposat finançament il·legal del PP a través de comissions il·legals, manipulació de contractes públics i blanqueig de capitals en els comicis de 2011 i 2015.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment