metro-betera4L’Ajuntament de València va demanar aquest dijous, 31 de juny, a través del Ple Ordinari que s’emprenguen “totes les mesures necessàries” per a millorar els servicis de Metrovalència, fins a arribar a una freqüència de 15 minuts entre comboi i comboi en les Línies 1 (València-Bétera) i 2 (València-Llíria) de FGV.
Aquesta proposta es va aprovar amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular. “Amb aquesta millora del servici s’estimularia la substitució dels vehicles privats que provoquen importants problemes en l’accés a la ciutat i incrementen la contaminació atmosfèrica i acústica” explicava l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la defensa de la proposta. A més, reclamava les pertinents ajudes del govern central per a la mobilitat en l’àrea metropolitana de València, tal com reben la resta d’àrees metropolitanes de l’Estat.
Hui portem al Ple una proposta d’acord per demanar que Ferrocarrils de la Generalitat augmente la freqüència dels metros que van a Bétera i a Llíria, i a més defensarem una altra moció per a alliberar l’AP7 amb la consciència que la mobilitat metropolitana afecta també a l’Ajuntament de València, indicava Ribó.
“Aquesta consciència i aquesta intenció de resoldre els problemes de mobilitat que afecten l’àrea metropolitana, ja la vam manifestar les alcaldesses i alcaldes que viatjàrem cap a Madrid per a reclamar 38 milions d’euros per a l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV)”, assegurava l’alcalde. Ribó es referia d’aquesta manera a la proposta del grup Ciutadans, “que, tot i que han donat suport als Pressupostos Generals de l’Estat que no contemplen la partida que necessita aquesta entitat, demana hui en el Ple que l’Autoritat Metropolitana es pose en marxa”.
En el debat plenari, l’alcalde destacava que “aquesta situació de mancança de servicis ferroviaris adequats a les necessitats de la població produeix un augment dels índexs de circulació i motorització privada, augmenta les pressions sobre les vies urbanes i interurbanes, i contribueix a augmentar els nivells de contaminació de l’aire de la ciutat”.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment