Camp de TúriaComunitat ValencianaFallesinicioNotíciesOci i Cultura

 
Els nervis han sigut els dominants d’un dia que de segur no oblidaran Carla Gelde i Omayra Calvo, que després de rebre la telefonada que els feia l’Alcaldessa de Bétera, na Cristina Alemany, s’hi veien convertides en les noves representants del món faller del poble per a les Falles 2019.
DSC00224_5184x3888La jornada començava a les 11:00 del matí al saló de plens del Castell, on les quatre candidates a Fallera Major, Carla López, Valeria Ramirez, Carla Gelde, i Omayra Calvo rebien al jurat qualificador que valoraria quina de les xiquetes seria la més adequada per a representar als infants fallers de Bétera, i que avaluaria si Omayra era una bona candidata per ostentar el càrrec.
La primera de les proves consistia a fer una xicoteta desfilada pel saló de plens; la segona, amb totes les candidates al centre del saló, consistia en una tanda de preguntes referides al món de les falles, com per exemple, actes preferits, per què visitar Bétera, etcètera. A més a més, també han fet simulacions de situacions.
Seguidament, el jurat ha fet unes entrevistes individuals a cadascuna de les candidates, on han pogut dialogar amb elles de forma tranquil·la i distesa, per conéixer-les més a fons. També els pares de les candidates infantils han parlat amb el jurat, per conéixer de boca d’aquests com eren les seues filles, com vivien la festa… Per a tancar el matí, les candidates devien canviar-se els vestits de falleres per al dinar que tindrien amb els tres membres del jurat, per estar en un ambient més informal.
Acabat el dinar, les xiques han acudit al casal, mentre el jurat deliberava quines serien les properes Falleres Majors. Cal destacar que, malgrat els nervis i les il·lusions que estaven en joc, el jurat ha jugat un paper clau en tot moment, intentant tranquil·litzar-les i cuidar-les per tal que gaudiren d’un dia tan emocionant com aquest.
 
DSC00304_5184x3888
A les 16:59, al casal de la Gran Via del Sud sonava la Telefonada a la Fallera Major Infantil, i l’Afortunada, Carla Gelde, despenjava el telèfon verdaderament emocionada, i donant les gràcies al jurat i a la mateixa Alcaldessa. Carla trencava a plorar durant la xerrada que mantenia per telèfon amb Cristina Alemany, mostrant així l’alegria i la sorpresa d’aquesta cridada.
 
 
 
DSC00313_5184x3888Minuts després, Omayra Calvo notava el mòbil tremolar i això era senyal inequívoca que l’Alcaldessa li cridava per comunicar-li que anava a ser ella la següent Fallera Major de Bétera per al 2019. Entre aplaudiments i abraçades, Omayra no podia ocultar les llàgrimes d’emoció.
La comitiva, encapçalada per l’Alcaldessa i els membres de junta local, s’hi traslladava de l’Ajuntament cap al casal de la Gran Vía del Sud, per tal de saludar a les candidates i donar-les l’enhorabona, ara ja com a Falleres Majors de Bétera 2019.
 
 
Per últim, Betera.com ha parlat amb els membres del jurat, qui ens ha contat que no ha sigut una decisió fàcil, pel fet que tractaven amb il.lusions d’unes xiquetes i unes famílies, però, malgrat això, han intentat ser el més objectius possible. No tenen cap mena de dubte que Bétera tindrà unes grans Falleres Majors, ja que de Carla ressalten el seu saber estar, l’elegància, la naturalitat i espontaneïtat amb la qual parla.”Farà pinya amb totes les xiquetes falleres, farà grup i crearà ambient” D’Omayra, saben que és una xica oberta, simpàtica, coneixedora del món faller “es nota que ho viu, té ganes i experiència”.
DSC00356_5184x3888
 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment