Discapacitado_gratis.jpg_okEls acompanyants de persones amb diversitat funcional igual o superior al 64% que requerisquen la cura d’un assistent per al seu desplaçament ja poden viatjar de manera gratuïta a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), tant en Metrovalencia com al TRAM d’Alacant.
Aquesta condició de gratuïtat afecta un sol acompanyant per viatge, qui ha d’efectuar tot el trajecte amb la persona discapacitada fins a abandonar les instal·lacions, bé de Metrovalencia, bé del TRAM d’Alacant. Aquesta persona no ha de validar cap títol de transport, de manera que n’hi ha prou amb la validació del bitllet realitzada per la persona amb discapacitat.
En cas que l’entrada o la sortida es produïsquen en una estació dotada de línies de validació, les dues persones passen al mateix temps pels flaps específics per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i carros infantils assenyalats amb un vinil blau, sense deixar un espai de separació per evitar que les portes es tanquen abans que passin les dues persones.
La persona discapacitada ha d’estar en possessió de la Targeta Mobilitat de FGV o el document oficial que acredite la seva discapacitat per si ho requereix el personal de FGV per a la seua comprovació.
D’altra banda, les persones que posseeixen el distintiu “AA” en les targetes sanitàries (SIP) poden disposar ja d’una atenció adequada i específica en Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
El distintiu AA és un recurs sanitari especial per a determinades situacions de discapacitat, l’objectiu és afavorir l’accessibilitat i l’acompanyament a persones amb discapacitat en els serveis sanitaris per a pacients que poden presentar algun tipus de trastorn de conducta.
Per facilitar la seua identificació en Metrovalencia o TRAM d’Alacant, les persones que disposen del distintiu “AA” al SIP poden sol·licitar que s’incorpore aquest distintiu en les seues targetes personalitzades de FGV. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment