controller-852271_960_720La Mancomunitat Camp de Túria ha tornat ha posar en marxa una campanya preventiva. El lema d’aquesta nova actuació és Escull el teu joc, guanya la partida‘, referint-se a l’addicció als videojocs. Aquesta afició als jocs virtuals s’està convertint en un problema que afecta moltes llars. Aquesta acció també forma part del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius que està portant a terme la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). La iniciativa es desenvoluparà al llarg de tot el mes de juny.

Segons recullen els mitjans de comunicació, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) inclourà aquest any, per primera vegada, el trastorn per videojocs com a malaltia mental. Des de la UPCCA Camp de Túria realitza conferències en els centres escolars de la comarca, on s’ofereixen pautes als pares, joves i menuts per a fer un bon ús de les noves tecnologies.

Els videojocs resulten tremendament atractius i addictius per als adolescents, xiquets i, també, per als adults. El seu disseny està pensat i programat per a ‘enganxar’ i monopolitzar el nostre temps d’oci i el dels nostres menors.

Les conseqüències de dedicar molt de temps a aquest tipus de jocs poden provocar diferents problemes de salut, entre els quals figuren dolors d’esquena i de cap, absència de vida social, disminució del rendiment escolar, entre d’altres.

minecraft-529459_960_720Per evitar arribar a l’extrem que el consum de videojocs es convertisca en una addicció és fonamental conscienciar tant als pares com als nens i joves de fer un ús adequat i racional dels mateixos.

Els experts recomanen que les consoles i els ordinadors des dels quals es juga estiguen col·locats en zones comuns, com el menjador. Això permetrà als pares estar al corrent del que fan els seus fills i del temps que dediquen als videojocs.

També resulta imprescindible que els pares determinen els límits pel que fa al temps que els menors han de dedicar al joc i mantenir-se ferms en això. Cal tenir present les hores que han de dedicar a descansar, estudiar, a fer esport oa la realització de qualsevol tipus d’activitats que afavoreixin la socialització. Els videojocs no han de convertir-se en una activitat que faciliti l’aïllament dels altres.

A Europa s’ha creat un mètode que permet la regulació dels videojocs, el codi PEGI. Aquest sistema sorgeix amb la pretensió d’oferir informació sobre els continguts dels jocs i les edats recomanades per al seu ús. Aquest codi permet la catalogació dels videojocs en funció de les edats recomanades i del seu contingut (llenguatge, discriminació, drogues, por, sexe, violècia…). A més, distingeix les edats 3, 7, 12, 16 i 18. Per als jocs que necessiten de connexió a internet s’ha creat una regulació específica PEGI Online i també podem trobar-nos amb jocs a través de webs on veiem el codi PEGI OK, que vol dir que no inclou cap contingut potencialment inadequat.


Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment