Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València


El ple del Consell ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb la finalitat d’impulsar projectes i iniciatives de recuperació de la memòria històrica i democràtica valenciana.
Totes les actuacions d’impuls, difusió i posada en valor de la memòria històrica i democràtica valenciana vinculades a aquest conveni es realitzaran amb activitats formatives, culturals i d’investigació. La Conselleria de Justícia aportarà fins a un màxim de 20.000 euros amb càrrec als Pressupostos per al present exercici.
Entre les activitats que estan previstes per a aquest any destaca l’elaboració d’itineraris didàctics per a coneixement públic de la Guerra Civil. A més, s’impulsarà un pla pilot de cens de víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura i s’elaborarà una guia didàctica per a la protecció del patrimoni d’aquella contesa com bé de rellevància local.
A més a més, es desenvoluparan activitats per a la commemoració d’aniversaris el de la Declaració Universal dels Drets Humans, que compleix 70 anys el proper 10 de desembre; o el 28 de març, dia d’homenatge a la Comunitat Valenciana a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment