P1140528El ple ordinari de juny de Bétera, celebrat aquest dilluns, va aprovar una moció presentada per la corporació per a mostrar el rebuig a la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra en el cas ‘La Manada’. La moció va ser aprovada per unanimitat.

En aquesta moció es proposava la dació del següent acord:
⦁ Mostrar el rebuig frontal davant la sentència dictada per l’esmentada Audiència Provincial, mitjançant la qual qualifica una clara violació múltiple i agressió perpetrada per ‘La Manada’ com un simple cas d’abús sexual.
⦁ Instar al Congrés dels Diputats i al Senat a la modificació del Codi Penal per a revisar el suposat d’abús sexual així com la consideració jurídica de la violència en casos d’agressió sexual i violació, amb l’objectiu d’introduir la perspectiva de gènere en la tipificació dels delictes de violència sexual.
⦁ Instar al Govern Espanyol a posar en marxa les mesures necessàries per a l’aplicació de tots els punts acordats en el conveni del Consell Europeu sobre prevenció i lluita contra la violència cap a la dona i la violència domèstica (Conveni d’Estambul).
⦁ Amb la finalitat de mostrar el suport de solidaritat incondicional a les víctimes de les agressions sexuals, moltes vegades invisibles, Bétera portarà a terme una campanya per a prevenir les diferents situacions de violència sexual que pateixen les dones. Aquesta campanya es realitzaria al costat de les associacions feministes de la localitat.
⦁ Donar suport a les mobilitzacions que tinguen lloc al municipi, relacionades amb aquest ‘lamentable’ cas, mostra de sonoritat col·lectiva per a exigir la fi de les violències masclistes.
⦁ Fer arribar aquesta moció a l’Audiència Provincial de Navarra i al Ministeri de Justícia i al Consell General de Poder Judicial.

Mocions de Mas Camarena-Cube

P1140473D’altra banda, Mas Camarena-Cube va presentar dues mocions les quals no van prosperar. La primera d’elles es referia a la instauració d’una línia regular d’autobús Bétera-València-Bétera, passant per les urbanitzacions de la zona sud de la població. En aquesta es proposava sol·licitar a la Conselleria d’habitatge i Obres Públiques i Vertebració del Territori que informen l’Ajuntament local de les dates del pròxim venciment del període de concessió de les línies 130, 131 i 135. D’altra banda també s’instava a sol·licitar a Conselleria la modificació del plec de condicions per a la prolongació del projecte fins a Bétera centre i s’incremente el doble la freqüència de pas en laborables i, en dissabtes i festius, siga quasi el mateix ordre de freqüència que en els laborables. També se sol·licitava que l’estructura del traçat siga Bétera-Torre En Conill-Camí Paterna-Mas Camarena-Kinépolis-Empalme-València ciutat centre i viceversa. P1140530També s’instava a l’establiment d’una comissió o mesa de diàleg entre ambdues institucions per a arribar a bon port el projecte, evitant que quede arraconat.
El regidor Joano baudés, va indicar que en aquest assumpte ja s’està treballant des de fa temps i la proposta era desfasada. Després l’empat doble en la votació (10 vots a favor del PP, Mas Camarena-Cube i Ciudadanos, 10 en contra de l’equip de govern i l’abstenció del regidor no adscrit) decidia el vot de qualitat d’alcaldessa i la moció no va ser aprovada.
La segona moció presentada per Mas Camarena-Cube era una moció perquè el futur col·legi públic a construir a Bétera s’ubique entre les urbanitzacions de mas Camarena i Torre en Conill. Aquesta moció tampoc va ser aprovada.

A continuació vos deixem el vídeo resum de les mocions:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment