camp betera 2(EFE) L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha informat en una primera estimació d’urgència que els episodis de pedra viscuts durant aquest dimecres han afectat una superfície de cultiu que podria arribar a les 3.000 hectàrees, situades a les comarques valencianes de Camp de Túria, Camp de Morvedre i l’Horta Sud.

Des de l’organització agrària han apuntat en un comunicat que aquests danys es sumen a les tempestes de granís i les copioses pluges registrades a finals del passat mes de maig, per la qual cosa han considerat que “la inestabilitat atmosfèrica que està caracteritzant les últimes setmanes no dóna treva als agricultors valencians “.

Les hortalisses són el cultiu que s’ha vist més castigat per aquest últim temporal, ja que els la pedra, d’una banda, i les intenses precipitacions, de l’altra, han causat importants pèrdues de collites de cebes, carabasses i creïlles.

L’aigua ha arribat a negar camps sencers i ha generat un excés d’humitat que, en última instància, desencadenarà greus problemes de putrefacció, segons AVA.

Els llocs amb més perjudicis en hortalisses de primavera han estat les localitats valencianes de Benaguasil, Llíria, Benissanó i Pobla de Vallbona -en Camp de Túria- i Catarroja -en l’Horta Sud-.

Per la seua banda, els cítrics, sobretot clementines, també poden patir afeccions de diferent consideració, ja que la pedra coincideix amb l’època de la ‘esporga’, és a dir, quan l’arbre es desprèn de manera natural d’una sèrie de fruits abans que comencin a guanyar mida de cara a la propera campanya.

Les zones especialment damnificades amb aquest cultiu s’han localitzat a la comarca del Camp de Morvedre, en termes com Benavites, i a la nostra comarca.

D’altra banda, tot i les abundants pluges acumulades a l’Horta Sud i fins i tot de la caiguda de pedra acompanyada d’aigua sobre àrees d’arrossars, les primeres previsions apunten que els danys en el cultiu de l’arròs seran mínims.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment