14260426w(EFE) La diputada socialista Ana Barceló ha estat escollida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a substituir com a consellera de Sanitat Universal i Salut Pública a Carmen Montón, nomenada ministra de Sanitat per Pedro Sánchez.

Ana Barceló Chico, de 59 anys, és llicenciada en Dret, va ser alcaldessa de Sax en dos períodes (2003-2007 i 2009-2011) i vicepresidenta segona de les Corts en la passada legislatura. A més, ha presidit la Comissió d’Igualtat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) entre 2006 i 2011.

Actualment és la portaveu adjunta segona del grup parlamentari socialista i coordinadora del grup. En aquesta legislatura ha format part de la comissió d’investigació de l’accident de metro de València de 2006 i de la comissió d’investigació de CIEGSA

Està considerada una de les diputades més treballadores del grup parlamentari socialista, i durant la seva etapa com a diputada de l’oposició a les Corts va denunciar qüestions relacionades amb el cas Gürtel i la Fórmula 1.

Encara que no té relació directa amb la Sanitat, està considerada com una bona gestora i molt eficient en els treballs que se li han encomanat al llarg de la seva trajectòria política.

En el seu perfil de twitter, Barceló té la frase “La defensa del que és públic és la defensa de la igualtat d’oportunitats”, un posicionament que deixa entreveure que seguirà el full de ruta de rescatar les concessions sanitàries duta a terme per la seva antecessora, Carmen Montón.

Presa de possesió

La nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha assegurat aquest divendres que es va a “deixar la pell” en la seua nova responsabilitat i que li “apassiona” l ‘ “important repte” d’ocupar d’aquesta matèria. Barceló ha fet aquestes declaracions després de prometre al Palau de la Generalitat i en presència de tot l’executiu valencià el càrrec de consellera.

“Estic orgullosa i contentíssima de formar part d’aquest Consell” i del projecte del Botànic, ha indicat la consellera, que ha afirmat que està “il·lusionada” amb aquest repte i que com és “molt pragmàtica” seguirà col·locant a les persones en el centre de les polítiques sanitàries, per millorar la vida dels ciutadans,

Barceló ha asseverat que “per descomptat” que espera la col·laboració de la nova ministra de Sanitat, ja que aquesta “coneix perfectament la situació de la sanitat a la Comunitat”, de manera que la cooperació “serà segurament extraordinària, i això ja és important “.

El breu acte de presa de possessió s’ha desenvolupat al Saló Daurat del Palau de la Generalitat i ha començat amb la lectura per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, del decret de nomenament de Barceló, que es va publicar ahir a la nit en una edició especial del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

A continuació, amb la mà sobre la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, la nova consellera ha promès en castellà complir amb fidelitat les obligacions del càrrec, amb lleialtat al Rei, així com guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat i l’Estatut d’Autonomia, i mantenir el secret de les deliberacions del Consell.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment