14259188w(EFE) L’incendi declarat dimecres a la nit en una fàbrica panificadora de Puçol que subministra pans i pastissos a Mercadona està ja controlat. No obstant això, els bombers seguiran treballant “durant dies” en la seua extinció, a causa del tipus de materials que alberga.
Així ho ha explicat l’inspector en cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, que ha precisat que la nau té uns 30.000 metres quadrats de superfície, dels quals al voltant del 80% ha resultat afectat “d’una forma o una altra” .
L’incendi a la fàbrica Forns Valencianes SAU (Forvasa) va començar cap a les 23.00 hores d’aquest dimecres a la zona sud de la planta, a l’àrea dels forns, i d’ací es va propagar a l’est primer i després a l’oest, sense que s’haja precisat encara la causa.
El treball dels bombers ha estat “complicat”, perquè es tracta d’una factoria “molt gran” i amb molta diversitat de productes emmagatzemats, ja que a part de la matèria primera per fabricar pans i rebosteria compta també amb materials químics per mantindre el fred o per conservar l’aigua filtrada, ha explicat Basset.
La zona “més sensible” de la factoria és la que emmagatzema l’amoníac líquid que manté la part freda de totes les cambres frigorífiques, i és el que primer que han assegurat els bombers.
Segons ha manifestat l’inspector, el pla d’evacuació de l’empresa ha funcionat “prou bé”, i quan han arribat els bombers tot el personal estava a l’exterior, el que ha facilitat les tasques d’extinció.
La fàbrica compta amb 540 treballadors i en el moment de l’incendi, el torn de nit el componien 80 treballadors.
La directora de Forvasa, Ariana González, ha manifestat que “es garanteix la continuïtat de la totalitat dels llocs de treball i que així se’ls està transmetent a cada treballador dels tres torns, reubicar en altres empreses del Grup”.
La companyia “està en contacte amb els proveïdors i client per garantir el subministrament des d’altres plantes”, segons González.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment