Des de la Regidoria municipal d’Agricultura de Bétera s’ha iniciat la campanya contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata Wied). D’aquesta manera, comença el període d’inscripció per a solicitar les trampes amb Deltamitrana per a l’acció massiva en varietats primerenques (Marisol, Clausellina, Clemenrubí, Oronules, Arrufatina, Loretina, Beatriz, Hashimoto…), així com de caqui i mangrana, tant per a cultius ecològics com a convencionals.
La mosca de la fruita o del Mediterrani, és un insecte holometàbol (es refereix al procés en el qual un insecte passa en el seu desenvolupament per una metamorfosi completa de quatre estats: ou, larva, pupa i adult) originari d’Àfrica.
L’activitat de Ceratitis capitata augmenta a la primavera arribant a màxims d’activitat a l’estiu, podent romandre inactives les pupes durant l’hivern si les condicions climatològiques no li són favorables.
El cicle tarda a completar-se de 21 a 30 dies en condicions òptimes. Depenent de les condicions climàtiques concretes de cada zona i cada any, Ceratitis capitata pot arribar a tindre fins a 7 o 8 generacions anuals.Els interessats podran inscriure’s al magatzem d’obres municipal situat a la avda. Vicente Cremades. La documentació podrà presentar-se fins al 29 de juny.
Qui desitge més informació deurà telefonar al magatzem d’obres de Fruits local 961698380.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment