(EFE) El vaixell Aquarius, que porta 629 immigrants i es dirigeix cap a Espanya, arribarà a finals de setmana al port de València, que està preparat per a acollir-los.
Segons la distància a la qual es troba actualment el vaixell, en aigües del Mediterrani entre Itàlia i Malta, les estimacions indiquen que tardarà quatre dies a arribar al port valencià.
Representants de l’Autoritat Portuària de València participaran en la reunió convocada per a demà pel Govern valencià per a l’atenció i acolliment de persones refugiades i desplaçades forçosament, amb la finalitat de coordinar l’arribada a aquest port del vaixell Aquarius, en el qual van 120 xiquets no acompanyats.
La comissió mixta, que es reunirà demà a les 16.30 hores, està formada per les diferents Conselleries implicades (Sanitat, Educació i Igualtat i Polítiques Inclusives), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les Diputacions, la Universitat de València i les entitats Accem, Cepaim, Cear, Càritas, Acnur i Creu Roja, i també assistiran representants de l’Ajuntament de València.
Segons ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el president de Baleària ha oferit tota la seua logística, tant en terra com en mar, que es puga necessitar, com va fer en 2015.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment