(EFE) El Tribunal Suprem ha mantingut l’absolució dictada per l’Audiència de Palma per als cinc acusats de la branca valenciana del cas Nóos. Entre aquests es troba l’exvicealcalde de València Alfonso Grau i l’exsecretari de Turisme de la Generalitat Luis Lobón.
En la seua resolució al recurs de cassació presentat contra la sentència de Nóos, el Suprem confirma així mateix l’absolució de José Manuel Aguilar, exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA); de Jorge Vela, també exdirector de CACSA, i de la qual fóra responsable jurídica d’aquesta entitat, Elisa Maldonado.
Manté així el pronunciament del tribunal balear respecte al vessant valencià del cas, en la qual s’investigava l’organització per part de l’Institut Nóos de tres cims del València Summit i del projecte dels Jocs Europeus, pels quals diferents entitats públiques valencianes van pagar 3,5 milions d’euros.
Grau estava acusat dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l’administració i tràfic d’influències en relació amb la contractació de l’institut Nóos a través de la Fundació Turisme de València Convention Bureau (FTVCB), que ell presidia, i s’enfrontava una petició de condemna d’11 anys de presó.
Lobón, per la seua banda, estava acusat per prevaricació, falsedat, malversació i tràfic d’influències a contractar a l’institut d’Urdangarin per a organitzar els fòrums València Summit i promoure la candidatura d’aquesta capital per a organitzar uns Jocs Europeus, i afrontava sol·licituds de condemna d’entre 8 i 11 anys.
Els cinc van demanar l’absolució en el juí, en entendre que no hi havia il·legalitat en els acords aconseguits amb l’Institut Nóos d’Iñaki Urdangarin i Diego Torres, en acollir-se a la fórmula del patrocini i van defensar que en tots els casos van ser avalats per informes tècnics i jurídics.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment