El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha oferit al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el complex sociosanitari de Bétera per a acollir als refugiats del ‘Aquarius’. Cal mencionar que aquest és el buc de rescat que es dirigeix rumb a València, al costat d’altres dos embarcacions, amb 629 persones immigrants, després de la negativa d’Itàlia a que atracara en les seues costes.
La Diputació s’implica així en el dispositiu d’urgència que coordina la Generalitat, en el qual s’ha sumat a les ONG’s, per a gestionar aquesta crisi humanitària, com ja va fer dos anys durant la crisi dels refugiats de Lesbos. En aquella ocasió no va ser necessària la utilització de les instal·lacions de la corporació provincial en la localitat.
“Com a territori acollidor i humanitari, posem a la disposició del Consell un pavelló que actualment està en desús en la zona assistencial del complex sociosanitari de Bétera i que pot servir perfectament perquè s’instal·len temporalment aquestes persones, amb una mínima adequació de les instal·lacions”, segons ha expresat Rodríguez.
Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, explica que “el pavelló oferit pel president pot augmentar la seua capacitat instal·lant lliteres en lloc de llits per a rebre a més famílies”.
En opinió de Berenguer, responsable de coordinar l’adequació de les instal·lacions del complex en cas que finalment la Generalitat accepte l’oferiment, “l’important és que aquestes persones podrien rebre assistència mèdica i estar ben alimentades durant el temps que passaren a aquest municipi, fins que pogueren integrar-se definitivament en altres llocs”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment