Eren les 19.00 hores d’aquesta vesprada quan Màxim Huerta comunicava a la premsa que deixava el seu càrrec com a Ministre de Cultura. Cal recordar que fa uns set dies que va prometre el seu càrrec com a responsable de l’esmentada àrea.
Huerta ha dimitit després que als mitjans de comunicació es fera públic que el periodista va ser sentenciat a pagar a l’Agència Tributària un total de 365.939 euros. La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid va establir que declarava a través d’una societat limitada per a pagar menys impostos entre 2006 i 2008. El ja exministre ha assegurat que ha sigut víctima d’una “caça de bruixes” i d’una “jauria humana”. A més a més, ha volgut remarcar que no hi ha res térbol pel mig, ja que no és l’únic que en aquella època declarava a través de la citada societat, donat que en aquells moments no era il·legal. També ha explicat que no ha sigut condemnat per frau fiscal sinó que va ser multat després de reclamar a Hisenda en discrepar dels diners que el fisc li exigia.
En diverses ocasions ha indicat que es retira perquè estima la cultura i la transparència sobre totes les coses. Així mateix ha manifestat que se’n va per a no perjudicar el govern de Pedro Sánchez i el seu projecte i treball de regeneració.
D’aquesta manera, Màxim Huerta s’ha convertit en el Ministre més breu de tota la història de la democràcia espanyola, superant a l’exministre d’Economia, Roman Escolano (86 dies).
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment