(EFE) Un estudi adverteix que les cremes solars, encara que són imprescindibles per a exposar-se al sol, no proporcionen protecció total (ni tan sols les que tenen un factor 50), enfront de la radiació ultraviolada, que danya el material genètic i afavoreix l’aparició del melanoma.
Un advertiment que ha fet amb motiu del Dia Europeu de Prevenció del Càncer de Pell, la doctora Berta L. Sánchez-Laorden, de l’Institut de Neurociències d’Alacant, on es busquen nous enfocaments terapèutics.
La doctora ha subratllat la importància de prendre el sol amb moderació, evitant exposar-se en les hores centrals del dia, ja que, segons un estudi, del que és coautora, la radiació ultraviolada del sol pot arribar a la pell fins i tot amb una crema solar amb factor de protecció alt.
Aquesta investigadora estudia les metàstasis cerebrals del melanoma, la incidència del qual ha augmentat en els últims anys i respon malament als tractaments actuals, per la qual cosa són responsables del 90% de les morts.
“Fins a un 75 % dels pacients amb melanoma avançat, el càncer de pell més agressiu, poden desenvolupar una metàstasi cerebral. En les seues primeres etapes, es pot guarir mitjançant cirurgia, però la malaltia metastàtica avançada té mal pronòstic en la majoria dels casos i, lamentablement, les estratègies per a tractar a aquests pacients continuen sent ineficaços”, ha precisat.
Amb l’objectiu de dissenyar millors tractaments, en el seu laboratori es fa un abordatge multidisciplinari, des de l’oncologia i la neurociència, per a poder entendre la biologia del melanoma amb metàstasi cerebral, l’evolució del sistema immune del cervell durant la progressió de la metàstasi i com respon als tractaments, ha explicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment