Aquest pròxim divendres, 15 de juny, el Saló de plens del Castell de Bétera acull la presentació del llibre ‘Refranyer valencià. Saviesa popular dels nostres avantpassats’. Es tracta d’una obra, de la que ja s’ha publicat una segona edició, que reuneix 1.000 refranys i 250 dites populars recollits pel seu autor, el mestre Miguel Cervera Sanz, al llarg dels últims deu anys.
Per a Cervera Sanz el refranyer és una filosofia de vida. “Estic educat des del refranyer perquè açò és la saviesa del poble, és independent de les ideologies polítiques i és tan antic com la mateixa civilització”, explica ell mateix sobre el seu llibre. Aquest ha sorgit després de deu anys arreplegant expressions de pobles de tota la Comunitat Valenciana.
L’Autor dedica la portada de ‘Refranyer valencià’ als veïns del seu poble natal, Alfarp, que eren analfabets i ensenyaven als seus fills a força de refranys i dits. “Volia fer un llibre que trencara els esquemes del que és un refranyer i del que es poguera realitzar un monogràfic de cada bloc temàtic”.
En les seues pàgines organitza cadascun dels refranys per temes, entre els quals s’inclouen les relacions personals, l’agricultura i la terra o el santoral, entre altres.
Encara que al principi no tenia intenció de plasmar-ho sobre el paper per a la seua publicació, finalment va decidir compartir el resultat obtingut per a contribuir a la difusió d’aquesta part de la història del nostre territori i de l’idioma valencià.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment