La Generalitat ha habilitat el telèfon 96 342 80 99 i el correu electrònic aquarius@112cv.gva.es per a canalitzar totes les mostres de solidaritat que estan arribant de persones, entitats i col·lectius per a atendre a les persones que arribaran aquest cap de setmana a València a bord del buc Aquarius.
Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. La vicepresidenta ha presidit aquesta setmana la primera reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI).
En el CECOPI també han estat presents la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, així com representants de les entitats i organismes que participaran en l’operatiu d’arribada del buc Aquarius.
Després de la reunió, Oltra ha explicat que s’ha rebut “una explosió de solidaritat, de persones que volen ajudar, de particulars, empreses, entitats,” que “són molt benvingudes, però les hem de canalitzar”.
Referent a això, la vicepresidenta ha incidit que “hem de tindre en compte que les persones que vindran en els pròxims dies, previsiblement per al cap de setmana, vindran físicament deteriorades, vindran cansades i psicològicament molt afectades i, per tant, les expressions de mostres d’afecte han de tindre en compte que aquestes persones tenen dret a la intimitat, al fet que, quan arriben, puguen descansar”.
Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit “obrir un telèfon d’atenció a les persones que vulguen mostrar la seua solidaritat i col·laborar de la manera que siga”, ha explicat la vicepresidenta. A més, ha advertit a totes aquestes persones que “no facen cas de missatges que es difonguen en els quals es demane diners o es demane qualsevol col·laboració que no siguen els canals oficials”.
En la reunió també s’hi han pres una sèrie de decisions preveient les pròximes 48-72 hores. D’aquesta manera, s’han adoptat mesures en relació a la coordinació de l’Agència Valenciana de Resposta i Seguretat a les Emergències, el dispositiu sanitari i altres aspectes com l’avituallament, del que s’encarregarà l’empresa pública Tragsa.
La vicepresidenta ha explicat que “el dispositiu de primer acolliment ho realitzarà Creu Roja, però l’avituallament a partir del segon i tercer dia s’encarregarà a Tragsa, ja que té experiència en aquests casos”.
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment