(EFE) El desembarcament del Dattilo, el primer vaixell de la flotilla que acompanya l’Aquarius, ha començat cap a les 7.20 hores d’aquest matí, després que haja atracat al port de València i personal de Sanitat exterior haja fet a bord un primer triatge dels passatgers.
La previsió és que baixen en xicotets grups i siguen atesos en un primer moment per Creu Roja a la carpa situada al costat del moll 2 de creuers, segons el dispositiu establit en l’Operació “Esperança de la Mediterrània”.
El primer a desembarcar del Dattilo ha sigut un grup de nou persones i tot seguit ho ha fet un altre de quatre, segons han explicat fonts de la Generalitat.
Un home de 29 anys de Sudan del Sud ha sigut el primer immigrant de la flotilla que ha completat el circuit previst pel dispositiu d’atenció que conforma l’esmentada operació.
Diverses de les persones que viatjaven a bord del Dattilohan completat ja el circuit i estan esperant a ser portats a la seua nova destinació, entre ells una dona embarassada que ha sigut traslladada ja a un centre hospitalari.
El procés està sent més lent de l’esperat, segons fonts de la Generalitat, mentre setze homes han acabat ja el circuit del dispositiu d’atenció i estan en una sala d’espera.
Aquells immigrants que vagen a un centre d’acolliment seran traslladats al de Xest, que cobreix totes les necessitats previstes.
La portaveu de SOS Méditerranée France, Sophie Rahal, ha explicat que, en desembarcar, els immigrants han passat primer per una carpa sanitària i després per una altra de migracions, on els acompanyen traductors i on la Policia procedeix a la seua filiació.
També tenen a la seua disposició botelles d’aigua, sucs, fruites i galetes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment