Betera.com: Fa dos caps de setmana es van realitzar diverses activitats al nou parc d’esplai. Per què s’han escollit aquests dos esdeveniments d’oci per a obrir-lo al públic?
Raquel Puig: Més que una inauguració, ho definiria com l’inici d’activitats al parc d’esplai. Ens agradaria, una vegada s’hagen col·locat els cartells, explicar a la ciutadania què s’ha fet allí. Ja que per al paviment que s’ha utilitzat un sistema innovador, el SUDS (Sistema Urbà de Drenatge Sostenible). S’han escollit aquests dos esdeveniments perquè el que hem intentat des d’un primer moment és diversificar els espais per als diferents actes i tant el Dia sense Alcohol, programat per la Regidoria de Drets Socials, com el Cicle Ovidi, que és un cicle de música comarcal (ja és la seua tercera edició), són dos esdeveniments idonis per a aquest espai multidisciplinari.
Betera.com: En què consisteix aquest nou espai?
Raquel Puig: L’espai, com he dit abans, és un espai recreatiu per a diverses activitats, des d’algun concert de música, com el  d’aquest cap de setmana, com fires, trobades o activitats esportives, però també un lloc de joc i reencontre per a la gent de la zona. Una vegada estiga al cent per cent, amb els avets més grans i un sostre per a l’ombra, trobe que serà un espai molt agradable per als veïns i veïnes de la localitat.
Betera.com: Quines prestacions noves ofereix al municipi, no prestades anteriorment?
Raquel Puig: Prestacions noves, per ara cap, a no ser que aportem entre tots/es bones idees, que de segur alguna eixirà. L’objectiu és aconseguir que la major part del veïnat del municipi puga gaudir de les activitats programades des de l’Ajuntament el més a prop de sa casa i, a més, tindre un altre espai per fer activitats diverses.
No solament de nit, com ha ocorregut aquest cap de setmana, sinó un altre tipus d’activitats al llarg del dia, per als menuts de la casa i per als més majors. Voldria traslladar tranquil·litat als veïns i les veïnes de la zona i que sàpien que, en breu, parlarem tots per consensuar actes i activitats.
Betera.com: Quin tipus d’activitats es pretén que es porten a terme en aquest parc?
Raquel Puig: Com acabe d’explicar, seran de tot tipus, des de concerts de música (jazz,  swing, pop…), espectacles infantils, cinema d’estiu, trobades de tot tipus, fires, tant de dia com algunes actuacions de nit.
Betera.com: A quin públic, prioritàriament va dirigit?
Raquel Puig: Les activitats que es poden fer no es restringeixen a un sector de la població únic, perquè, i insistisc, volem que arreplegue activitats destinades a tots els públics, tal com ocorre a la resta del poble. I com que és un espai obert, quan no es realitzen activitats programades, és un espai destinat per a qualsevol tipus de públic.
Betera.com: Per què s’ha ubicat a aquest punt del municipi?
Raquel Puig: S’ha ubicat en aquest punt del municipi, perquè és una de les poques parcel·les amb els metres necessaris i amb disponibilitat, des del punt de vista urbanístic, en el moment en què volíem iniciar les obres. Com he explicat, en altres moments per a diversificar diferents espais del poble. Fixa’t que en esta legislatura s’estan programant activitats en espais on fins ara no hi havia res: les coves, el Jonqueral, Frutos Bétera, la Plaça de Mercat, la Plaça del castell, Casa Nebot.
Des de la Regidoria de Cultura i Festes, com des de les altres regidories, volem que tot el poble participe de totes les activitats programades i al mateix temps considerem que hem d’utlitzar diferents espais, intentant respectar els moments d’oci amb els de descans.
Betera.com: Quina ha sigut la inversió?
Raquel Puig: El cost total del projecte és de 583.470,85 € (iva inclòs). S’ha decidit executar-lo en diferents fases i per a poder fer més inversions en altres àrees. La primera fase és l’actual. La segona fase seran les dues casetes, una de banys públics i una per a guardar infraestructures (cadires, taules…) o com a punt d’infermeria… aquestes obres començaran amb una subvenció del Pla Som de Diputació. I en una tercera fase, una part de sostre per a tindre més ombra i poder donar-li més ús al recinte durant el dia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment