(EFE) El Ministeri de Foment eliminarà els peatges de les autopistes les concessions de les quals vencen ara, inclosa l’AP-7 entre Alacant i Tarragona, i auditarà el pla per a traure a concurs les nou autopistes de peatge rescatades per l’Estat que ha heretat de l’anterior Executiu.
“Hem decidit que s’allibere de peatge”, ha anunciat el titular d’aquesta cartera, José Luis Ábalos, segons el qual aquesta decisió afecta directament a tres autopistes (AP-1 entre Burgos i Armiñón, AP-7 entre Alacant i Tarragona i AP-4 entre Sevilla i Cadis) les concessions de la qual vencen en 2018 i 2019 i compten amb 468 quilòmetres en total.
A més, crea un precedent per a les autopistes que vencen en 2021 (AP-2 entre Saragossa i el Mediterrani i els trams de l’AP-7 Tarragona-La Jonquera i Montmeló-El Papiol, amb 479 quilòmetres en el seu conjunt).
Sobre les autopistes rescatades, ha destacat que la informació que li han traslladat “no és molt coincident en termes dels ingressos que podria reportar aquesta relicitació, ni tampoc en els costos que ha d’assumir l’Estat tant per RPA (responsabilitat patrimonial de l’Estat) com per les expropiacions o per algun altre cost pendent d’assumir”.
D’acord amb el ministre, les xifres que li han traslladat diversos responsables d’aqueix departament és que els ingressos previstos per la licitació són 700 milions i la RPA entre 2.000 i 2.600, davant els 1.000 milions que esperava obtindre l’Executiu anterior i els 1.800 que preveia abonar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment