(EFE) La Guàrdia Civil ha detingut a sis persones que utilitzaven escopetes de canons retallats i ganivets per a robar en establiments hostalers i en habitatges particulars en les localitats de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés, totes elles en la província de València.
Les investigacions es van iniciar arran d’un robatori amb violència i intimidació en un restaurant d’Alfafar, comés per part de tres individus, els qui van emprar una escopeta retallada i dos ganivets per a intimidar als empleats i sostraure 1.500 euros de la recaptació i dos telèfons mòbils.
Les tres persones van fugir posteriorment a tota velocitat en un vehicle de color gris, ocupat per un quart individu, han informat fonts de la Guàrdia Civil en un comunicat.
Es va iniciar llavors l’operació “Chamelo” per part de l’Equip de Policia Judicial d’Alfafar i van començar les investigacions i apilament d’indicis incriminatoris per a identificar i localitzar als autors, així com els instruments emprats per ells, i recuperar els efectes sostrets.
Una vegada analitzat el modus operandi i en col·laboració amb l’Equip de la Policia Judicial de Sueca, així com amb la col·laboració d’agents de Guàrdia Civil de Carlet, es va establir la possible autoria d’un altre fet delictiu de similar tipologia.
Es tractava d’un robatori amb violència ocorregut el passat dia 3 en un restaurant de Massalavés, en el qual també van emprar “extrema violència” doncs a més d’utilitzar una escopeta retallada i ganivets, un dels presumptes autors va intentar apunyalar a un client que es trobava en el lloc. En aquest assalt van sostraure la recaptació (2.000 euros), a més de tres telèfons mòbils més.
L’operació va culminar amb la detenció de sis persones, cinc homes i una dona, d’edats compreses entre els 20 i els 37 anys, com a presumptes autors, en diferent grau, dels delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes, trencament de condemna i robatori amb força en les coses i encobriment.
En total s’han esclarit tres delictes de robatori amb violència i un de robatori amb força en bars i domicilis de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés.
També s’han esclarit dos delictes de trencament de condemna, ja que un dels presumptes autors estava complint pena de localització permanent domiciliària; a més d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i un altre d’encobriment.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment