La Diputació de València va aprovar en Junta de Govern aquest dimarts, 19 de juny, una nova convocatòria del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS). En aquesta ocasió, els 266 municipis valencians disposaran de 35 milions d’euros per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d’executar-se abans del 31 de desembre de 2019. Així, es podran finançar obres ja realitzades des de l’1 de gener d’enguany.
Amb aquest nou IFS la Diputació ha invertit 140 milions d’euros en les comarques valencianes mitjançant aquestes obres sostenibles.
El diputat de Cooperació, Emili Altur, ha indicat que les 266 localitats de la província de València rebran fons d’aquest programa, que destina 33 milions d’euros als 261 municipis de menys de 50.000 habitants i 2 milions d’euros als quatre municipis de més de 50.000 i les zones de València ciutat, que abans es coneixien com a pedanies.
Entre els criteris de repartiment d’aquestes ajudes, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal, o cosa que és equivalent a la mera existència com a municipi, el 30% en funció de la població, el 10% segons la superfície i un altre tant en funció del nombre d’aturats registrat, i altres paràmetres com el cost dels serveis, l’existència de nuclis històrics o l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.
Quant al tipus d’actuacions que contempla aquest IFS, el diputat de Cooperació ha assenyalat que “els ajuntaments tenen pràcticament llibertat absoluta per a decidir en quines obres s’inverteix els diners”. Aquest catàleg d’obres i serveis inclou des de la millora de xarxes de proveïment d’aigua i clavegueram fins a la renovació d’instal·lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il·luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col·legis d’Infantil i Primària.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment