El passat divendres, 22 de juny, María Nieves Michavila Gómez presentava al Saló de Plens del Castell de Bétera el seu llibre ‘Manual del buen truhán.
La regidora de Cultura, Raquel Puig, va ser l’encarregada d’obrir l’acte i donar-li la benvinguda a l’escriptora. A l’acte assistia un bon nombre de veïns, familiars i amics de l’autora, els quals van ser testimoni d’una divertida jornada. Doncs, María Nieves va estar acompanyada dels escriptors Antonio Andújar Castro i Paco Arenas, oferint una presentació humorística i inusual sobre aquesta novel·la satírica que va divertir a tots els allí presents.
‘Manual del buen truhán, parla d’un ancià moribund qui lliura el seu llegat a qui tria com a biògrafa. El marqués de la Cañahueca, criat en un entorn procliu a les males aventures, va deixar lliure al malandrí innat que, segons les seues paraules, tots portem dins. Al llarg de les seues experiències en el camp de la truaneria, al que va dedicar amb encomi tots els seus esforços i anhels, va aprendre a conrear aquest costat fosc que la societat de bé intenta reprimir. Qui vulga saber més, aquesta vesprada té una cita amb la seua autora.
María Nieves Michavila Gómez va nàixer a Sagunt en 1964. És llicenciada en Informàtica per la Universitat Politècnica de València, havent cursat també estudis de Ciències Físiques i Ciències Matemàtiques en la UNED. Guardonada amb el Premi de relat Katharsis, en 2010 se li publica un soliloqui teatral premiat en el concurs internacional Garzón Gespes. En 2013 la revista Claseshistoria publica el seu article de recerca Origen de les biblioteques militars a Espanya, catalogat en biblioteques d’universitats nord-americanes i europees. Un altre tant ocorre amb el seu assaig de divulgació històrica basat en anys de recerca titulat Veus des del més enllà de la història, publicat en 2015 per Incipit Editors. Dos anys després l’editorial Lletres d’Autor li publica el novembre de 2017 una novel·la d’humor que anys arrere va ser finalista del Premi Café Mon.


 
 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment