Les brigades forestals de Divalterra han començat el pla de treball per als mesos d’estiu. Per aquest motiu, han incrementat les hores de vigilància per reduir les situacions que puguen suposar un risc d’incendi. Aquestes brigades es troben integrades en el dispositiu de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals coordinat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències,
La gerència de Divalterra, formada per Xavier Simón i Agustina Brines, ha explicat que l’objecte principal d’aquesta activitat és “localitzar focs incipients com més prompte millor perquè es puga actuar amb rapidesa”. Així mateix, han destacat “la important implantació territorial de les brigades forestals, cosa que facilita la ràpida actuació enfront de qualsevol eventualitat que pose en perill les nostres muntanyes”.
Fins al pròxim 30 de setembre, els efectius de la Diputació de València realitzaran labors habituals de silvicultura al matí, centrant-se en la vigilància en horari vespertí.
D’igual manera, els dies en què s’haja establit nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendis forestals, així com els caps de setmana i festius amb alerta 2, les brigades es dedicaran exclusivament a labors de vigilància, tant des dels punts assignats com en ruta.
Les brigades compten amb punts de vigilància en punts alts de la província de València que complementen a la resta de mitjans i que els permeten albirar una gran quantitat de terreny, i d’aquesta manera poder detectar columnes de fum que pogueren ser indicadores de l’inici d’un incendi forestal.
Un altre dels punts forts de la vigilància es dóna a les àrees recreatives i llocs que reben gran quantitat de visitants. Entre els objectius dels brigadistes està la de vigilar els paellers i zones de preparació de menjar, així com informar els usuaris de la muntanya i de l’entorn de les normes a complir.
Les brigades de Divalterra també realitzen en període de vigilància un seguiment de les tempestes amb aparell elèctric per observar, en la mesura del que siga possible, la caiguda dels llamps.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment