(EFE) Una denúncia presentada per Ciutadans davant la Fiscalia el mes d’abril passat sobre possibles irregularitats en contractes d’alta direcció en l’empresa pública de la Diputació de València Divalterra (l’antiga Imelsa) ha propiciat l’execució de l’operació Alqueria on ha sigut detingut el seu president, Jorge Rodríguez, i cinc persones més. Es tracta d’unes diligències secretes que ha investigat el Jutjat d’Instrucció número 9 de València per delictes de prevaricació i malversació de cabals públics.
Així ho ha confirmat aquest dimecres davant els mitjans la portaveu de Cs en la corporació provincial, Mari Carmen Peris, qui ha afegit que la denúncia va ser admesa a tràmit i acumulada al procediment principal del qual finalment s’està desenvolupant aquest dimecres tant a València com a Ontinyent.
Per la seua part, el representant de Ciutadans en Divalterra, Jorge Ochando, va demanar al març la convocatòria extraordinària i urgent del consell d’administració d’aquesta empresa pública per uns informes sobre contractes d’alta direcció.
En concret, Ochando pretenia que s’aclariren les responsabilitats que es poden derivar per la publicació en un diari valencià d’un dossier que qüestiona les quatre contractacions d’alta direcció en Divalterra, quan el diputat de Cs va demanar tots els informes sobre aquest tema l’1 i 5 de març i no li’ls van entregar.
Els informes publicats, que també va demanar Ochando a través del registre, “són contraris als contractes d’alta direcció subscrits recentment per l’empresa pública”, segons va destacar en aquell moment.

Reaccions

La portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha demanat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que prenga “cartes en l’assumpte” i, “per coherència”, el cessament al president de la Diputació.
Contelles ha dit als periodistes que aquesta detenció és “resultat que les irregularitats” denunciades pel PP sobre les contractacions en Divalterra “des de fa tres anys” són una realitat.
Ha recordat a més, que primer van presentar una denúncia en la Fiscalia per malversació de fons i abús de contractes, “la qual cosa va portar al cessament dels dos gerents de Divalterra”, i posteriorment van continuar denunciant els contractes d’alta direcció en Divalterra davant la Inspecció de Treball.
Per la seua banda, Ciutadans també ha exigit la dimissió immediata de Rodríguez i ha demanat explicacions al president del Govern, Pedro Sánchez, i al secretari d’Organització del PSOE, el valencià José Luis Ábalos.
En declaracions als periodistes en el Congrés, el diputat de Cs Toni Cantó ha considerat “gravíssima” la detenció de Rodríguez, que és també portaveu de l’Executiva nacional del PSPV-PSOE.
Cantó ha incidit que es tracta d'”un responsable importantíssim del PSOE a la Comunitat Valenciana” i s’ha preguntat fins quan els valencians hauran de continuar aguantant un cas més de la corrupció del bipartidisme.
El portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació de València, Pablo Seguí ha manifestat que confien plenament en el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, i que “seguirà en el seu càrrec perquè tot el que està ocorrent és desproporcionat”.
El grup de Compromís en la Diputació de València ha demanat també “prudència i cautela” davant, segons ells, la “desproporcionada” operació anticorrupció on ha sigut detingut el seu president, el socialista Jorge Rodríguez, la dimissió del qual no reclamarà de moment i en la qual cap diputat provincial de la coalició ha sigut requerit per la Policia.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment