Hui dijous, 28 de juny, es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. L’Ajuntament de Bétera, mitjançant la Regidoria municipal de la Dona i Igualtat, s’ha sumat a aquesta reivindicació. Així, ha organitzat diversos actes institucionals amb la finalitat de visibilitzar el compromís del Consistori amb polítiques actives que garantisquen la inclusió i la diversitat social; el respecte a totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

En primer lloc, al voltant de les 10.00 hores, es penjava la bandera de l’Arc de Sant Martí al balcó de la façana principal de la Casa Consistorial. Seguidament, la responsable del departament de la Dona i Igualtat, Maite Bes, ha procedit a la lectura d’un manifest. Aquesta, hi ha estat acompanyada per altres membres de la corporació. Bes ha expressat, en nom de l’Ajuntament, el seu suport i compromís amb l’activitat del moviment LGTB, “que ha sigut part distintiva de la seua essència ideològica i ho seguirà sent”.

L’edil hi ha prosseguit indicant que seguiran treballant des de les institucions, i des de qualsevol posició en la qual es troben, perquè la igualtat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals siga una realitat en la nostra societat. Així mateix, ha remarcat que continuaran defenent els drets conquistats i oferint suport als moviments que treballen per la conquesta de la igualtat.

D’altra banda, en alguns llocs emblemàtics del municipi, com és casa Nebot o l’Albereda, els operaris municipals han pintat alguns bancs amb els colors de l’Arc de Sant Martí perquè Bétera siga mostra de la Igualtat de drets d’aquest col·lectiu.

Cal mencionar que enguany es compleixen 40 anys des de les primeres manifestacions amb motiu de l’orgull en moltes capitals espanyoles com Madrid i Sevilla, i els 41 anys de la primera a Barcelona.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment