(EFE) El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i els altres cinc detinguts ahir per suposada corrupció en el cas Alqueria han passat a les 16.05 hores d’aquest dijous a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 9, que porta el cas.
Els sis detinguts, que han passat la nit en els calabossos de la Caserna de Zapadores de València, han arribat en 2 furgons policials custodiats per un “zeta” a la Ciutat de la Justícia de València, a l’entrada de la qual s’havien congregat desenes de periodistes i reporters gràfics i de televisió.
Rodríguez, qui també és alcalde d’Ontinyent i era membre i portaveu de l’Executiva nacional del PSPV-PSOE fins a la seua destitució orgànica d’anit, va ser detingut en una operació que investiga suposades irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, empresa pública de la Diputació de València.
Després de realitzar les sis detencions, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van realitzar el dimecres una sèrie de registres en domicilis particulars, a l’Ajuntament d’Ontinyent i en la Diputació de València, que van concloure al voltant de les 22 hores.
L’operació Alqueria, per la qual ha sigut detingut Rodríguez, ha suposat la detenció d’altres cinc persones: el cap de gabinet del president de la Diputació, Ricard Gallego; els gerents de l’empresa pública provincial Divalterra Agustina Brines (de Compromís) i Xavier Simón (del PSPV-PSOE); el secretari-lletrat assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i Manuel Reguart, assessor de Jorge Rodríguez en la Diputació.
Les diligències declarades secretes pel Jutjat d’Instrucció número 9 de València es van obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de caudals públics el mes de maig passat, després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València en relació a possibles irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment