Aquest divendres, 29 de juny, l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC) tancarà el seu cicle de xarrades emmarcades dins el seu programa anual. Aquesta última cita tindrà com a protagonista a Neptú, sota el títol “Más allá de Neptuno
En les últimes dècades el nostre coneixement dels planetes del Sistema Solar ha progressat enormement, i disposem d’imatges i dades in situ de molts dels objectes del nostre veïnatge planetari. Encara que queden moltes coses per descobrir, la frontera ara se situa més enllà de Neptú, en una regió poc coneguda esguitada de mons vells i gelats. Algun d’ells, com Eris o Sedna, ens han portat a replantejar-nos el que créiem saber sobre el Sistema Solar, i uns altres, com Plutó, han passat de ser planetes a ocupar una nova categoria dins de la classificació planetària.
En aquesta xarrada, de la mà d’Alberto Aparici, es farà un recorregut pel qual se sap sobre aquests confins encara poc explorats del Sistema Solar i s’explicarà què es pot estar amagant en la penombra del nostre veïnatge planetari.
Alberto Aparici és físic i divulgador científic. Va estudiar en la Universitat de València, on va realitzar el seu doctorat en física de partícules. En l’actualitat es dedica exclusivament a la divulgació científica, tractant de transportar el coneixement de la naturalesa des de l’àmbit dels experts al públic general. És responsable de divulgació en l’Institut de Física Corpuscular, un centre mixt de la Universitat de València i el CSIC, i col·labora en tasques docents amb la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló. Col·labora amb el magazín digital Jot Down, amb el diari el confidencial.com i amb el podcast Coffee Break, de l’Institut d’Astrofísica de Canàries. Des de 2011 realitza la secció de ciència del programa ‘La Brújula‘ en Onda Cero radio.
Aquesta jornada tindrà lloc a les 19.15 hores al Saló de Plens del Castell de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment