Imatge: Falla Gran Via de l’Est


La Falla Gran Via de l’Est ha donat a conéixer per les xarxes socials, aquest cap de setmana quins seran els màxims representants de la comissió per a les Falles 2019. La senyoreta Elena Herrera i Asensi serà la Fallera Major durant el pròxim exercici, acompanyant al President Miguel Lucio Pérez i Pérez.
Així mateix, la xiqueta Lucia i el xiquet Carles seran la Fallera Major Infantil i el President Infantil, representant als més menuts d’aquesta falla.
A més, es tracta un any especial per a la comissió perquè celebra el seu 50 aniversari. Doncs, la Falla Gran Via de l’Est va nàixer com a tal l’any 1969, però en realitat tot va començar al voltant de 1964, amb un casal enfront de l’actual Casa de la Cultura, que en el seu moment eren les casernes de la Guàrdia Civil. El seu primer president va ser Cipriano, i compta la llegenda que la falla estava ja censada a València amb el nom de ‘Falla Bétera’.
Més tard, en 1969, la comissió al complet es va traslladar i va plantar el seu monument en la Gran Via de l’Est (actual avinguda de la Constitució) canviant-se de nom. D’aquesta manera, la falla agafava el nom oficial de la seua demarcació: Gran Via de l’Est – Marqués de Dosaigües – La Creu. En el seu primer any de naixement com a Falla Gran Via de l’Est, el seu president va ser Donato Merino. En un solar que hi havia al costat de l’antiga Sastreria Merino, al carrer Teruel, els fallers van construir el que fou el seu primer casal. Al temps van canviar de casal, instal·lant-se ja al carrer que donava nom a la comissió, al costat de la mencionada Sastreria.
Sobre 1977, un grup de fallers va demanar a Francisco Campos ‘Al Capone’, la cessió d’uns terrenys per a construir un casal, qui li ho va cedir gratuïtament, i després de demanar a l’Ajuntament els permisos pertinents, es va construir l’inici del qual seria el Casal de l’Est per molts anys. Posteriorment, en 1983, se li va afegir a aquest local un servei, un magatzem i un pou cec. Un local que va acollir a la comissió fins a 1994.
A mitjan any 1994, i partint de l’estructura dissenyada pels mateixos fallers, es va començar a construir en terrenys cedits per l’Ajuntament el que és l’actual casal. Tot va ser construït amb les mans dels fallers, amb la col·laboració d’empresaris i col·laboradors, qui feren possible que el desembre de 1994 s’inaugurara el que és hui el seu casal.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment