El pròxim dimecres, 4 de Juliol, tindrà lloc la presentació del llibre “El recuerdo del olvido. Bétera 1939-1959”. El seu autor, Juan Vicente Piá i García, serà l’encarregat de presentar l’exemplar en el Saló de Plens del Castell de la localitat (Plaça Andreu Fresquet) a les 20.00 hores.
L’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany i Campos, i l’historiador i escriptor, Joan Manuel Pons i Campos, també estaran presents en l’acte.
Aquesta obra suposa una recopilació de la informació arreplegada darrere l’estudi de centenars d’expedients judicials de veïns de Bétera represaliats després de la Guerra Civil. Un exercici de justícia social i reconeixement a moltes persones pràcticament anònimes o molt poc conegudes que van patir la repressió d’una dictadura pel mer fet de tindre altra ideologia política i haver defés el govern legal i democràtic emanat d’unes eleccions.
S’arrepleguen tant els casos d’aquells que van pagar amb la seua vida al ser afusellats, com els que van patir penes de presó, els que van ser declarats en rebel·lia o els que van haver d’exiliar-se fugint de la repressió franquista.
Una història recent del nostre poble pràcticament oblidada i silenciada que mereix ser coneguda i recordada, ja que no hi ha millor reconeixement per als nostres avantpassats que mantindre viu el seu record.
Publicat per l’Ajuntament local, es posarà a la venda després de la seua presentació.
Juan Vicente Piá i García va nàixer a Bétera en l’any 1967. És col·laborador de la Web del Centre d’Estudis Locals de Bétera i ara, després d’un llarg període d’investigació, ens presenta la seua primera producció literària. Es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València en 1990. En 1995 va entrar a treballar en el Consistori, sent anomenat en 2002 Documentalista Municipal. Des d’aquell moment ha treballat en la recopilació de tota aquella informació que es va perdre en la revolta anarquista de 1933 i en la Guerra Civil quan va ser destruït l’Arxiu Municipal. També ha treballat en altres treballs com un estudi dels canvis de nomenclatura dels carrers del municipi o la creació d’un índex de tots els temes tractats pel Ple Municipal des de 1937.
 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment