El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha dimitit del càrrec “amb la consciència tranquil·la” i segur de la seua innocència i la del seu equip en la corporació provincial, així com convençut que es poden haver equivocat o ficat la pota “però mai la mà”.
Així ho ha defensat en una compareixença sense preguntes en la seu de la Diputació, abrigallat pel grup socialista, en la qual ha anunciat la seua renúncia a la presidència i a l’acta de diputat després d’haver sigut detingut i investigat per malversació i prevaricació en l’operació Alqueria, encara que seguirà com a alcalde d’Ontinyent.
El ja exportaveu del PSPV, suspés de militància en el PSOE, ha assenyalat que dimiteix del càrrec “des de la lleialtat a les institucions i la ciutadania” i ho fa “orgullós” de deixar la Diputació “en molt bones mans”, les de l’actual vicepresident, Toni Gaspar -el candidat proposat des del PSPV-, i el seu equip provincial.
“Podem haver sigut massa confiats, però no lladres”, ha reivindicat Rodríguez, qui ha fet un repàs als mecanismes posats en marxa per l’equip de govern que presidia per a garantir la transparència en l’empresa pública Divalterra, l’antiga Imelsa.
El ja ex President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, també ha emés un comunicat des de la pàgina web oficial de la Diputació per a acomiadar-se dels ciutadans. Rodríguez iniciava el discurs així: “Prompte farà tres anys que vaig assumir la Presidència de la Diputació de València. Aleshores, com hui, ho feia des de la convicció que és des de les institucions des d’on podem millorar la vida de la gent, amb la seguretat que l’exercici de la política ha d’estar sempre íntimament lligat a l’ètica”.
“Malgrat arribar a una Diputació plagada de casos de corrupció dels anteriors gestors, ens vam posar a treballar amb un equip plural. Un equip que al llarg de tot aquest temps sols ha tingut un objectiu: posar la institució al servei de pobles i ciutats, acabar amb l’arbitrarietat en les ajudes i aplicar criteris justs i objectius, que la Diputació deixara de fer vergonya i tornara a ser portadora de bones notícies”, prosseguia.
“Modestament, fins al dimecres de la setmana passada crec que ho havíem aconseguit. Però sempre ha existit en la nostra gestió una dificultat afegida, una pedra en la sabata: estic parlant-los de l’antiga Imelsa, hui Divalterra“, indicava el diputat.
Per a concloure el comunicat, Rodríguez ha dit el següent: “Me’n vaig amb la consciència tranquil·la i content d’haver aconseguit que el 92% dels alcaldes i alcaldesses tinguen hui el convenciment que la nova Diputació ha repartit les ajudes amb criteris objectius i allunyats de clientelismes i activismes polítics. Orgullós a més per deixar aquesta institució en bones mans, les de tots els companys i companyes de govern que sempre m’heu demostrat la vostra lleialtat i el vostre bon fer”.
 
 
Gràcies a totes i tots i molta sort en el camí.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment