El Saló de Plens del Castell de Bétera va acollir aquest dilluns, 02 de juliol, el Ple Ordinari del mes de juliol.
En l’ordre del dia es van portar sis punts els quals van ser aprovats en la seua totalitat. Entre les aprovacions cal destacar l’expedient sobre donar-li autorització a la Fundació laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana la constitució d’hipoteca sobre del dret de concessió de domini públic de la parcel·la EQ-1 del Sector I-3 L’Horta Vella. Aquesta es va atorgar el 20 de juliol de 2011 com a garantia d’un préstec per a finançar la realització d’obres en la mateixa parcel·la, consistents en la creació d’un centre de formació per als treballadors de la construcció. Segons es plasma a l’expedient, l’hipoteca no pot excedir la duració del termini de la concessió, la finalitat de la qual és el desenvolupament d’activitats formatives.
El regidor, José Rodado va manifestar que estem d’enhorabona, després de molt de temps, perquè estem quasi en la meta per a la ubicació d’un centre formatiu de grans dimensions a Bétera que va fonamentalment destinat a formar treballadors i treballadores del sector de la construcció. Segons Rodado, “la inversió de l’edifici i el mateix edifici costarà aproximadament un milió i mig i serà sufragat íntegrament per la Fundació Laboral de la Construcció”.
Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana), el Partit Popular, Ciudadanos Bétera, el regidor del grup no adscrit (Pedro Gallén) i l’abstenció de Mas Camarena-CUBE.
D’altra banda, també es va donar llum verda a la concessió de prestacions socials econòmiques en matèria de Serveis socials. Segons va explicar la responsable de l’àrea, Raquel Puig, “una vegada aplicada l’ordenança i amb els canvis produïts en l’administració pública, referent a la regulació de la subvenció, es van detectar en l’ordenança municipal la necessitat de fer unes xicotetes modificacions per a poder complir la regularització en tres punts concrets”. Aquesta modificació es va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de totes les forces polítiques.

Mocions

Posteriorment, es van portar a ple dues mocions. La primera d’elles va ser portada per Ciudadanos Bétera, referent a la neteja dels abocadors il·legals. La moció instava al govern a aplicar amb urgència les tècniques que li fiquen sol·lució a aquest assumpte. La proposta no va prosperar, amb els vots a favor de Ciudadanos i el Partit Popular, l’abstenció de Mas Camarena-CUBE i els vots en contra de Compromís, PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i el regidor del grup no adscrit (Pedro Gallén)
La segona moció, presentada per Pedro Gallén, es va deixar finalment damunt la taula a petició del Partit Popular. Aquesta feia referència al desenvolupament del reglament orgànic municipal per a la creació i regulació del grup mixt. el regidor del Partit Popular, Xisco martínez, va informar que “el passat dimecres, Mas Camarena-CUBE, Ciudadanos i el Partit Popular van sol·licitar un informe al secretari de l’Ajuntament referent a la legalitat o en què termini es podria adoptar aquesta moció”. A l’espera del citat informe, l’edil va demanar que es deixarà la proposta de Gallén damunt la taula, cosa a la qual Gallén no li va ficar cap inconvenient.
Al llarg d’aquests dies oferirem més informació sobre els precs i preguntes formulades a aquesta sessió ordinària.
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment