L’Escola Municipal de Teatre de serra ha enviat un comunicat on convida a tota la població de Bétera a la representació de la seua nova obra teatral. Es tracta de ‘Los árboles mueren de pie‘ d’Alejandro Casona.
La posada en escena d’aquesta peça tindrà lloc els pròxims 14 i 15 de juliol, al voltant de les 19.30 hores, a la Casa de Cultura del seu municipi. L’entrada serà gratuïta.
Estrenada per primera vegada a Espanya el 18 de desembre de 1963 en el Teatre Belles arts de Madrid, és considerada com un dels èxits més notables de l’autor després de la seua consagració com a dramaturg amb La sirena encallada.
El senyor Balboa tenia un nét desangelat al qual, un dia, va haver de tirar de casa (cosa que va ocultar a la seua esposa). Des d’aquell moment, “Balboa” feia arribar cartes apòcrifes fent-se passar pel seu nét perquè la seua esposa no es deprimira. El nét real decideix tornar a la seua llar (a la recerca de diners) però el vaixell en el qual venia es perd. Balboa contracta a un imitador. El seu nét fals (Maurici) en conjunt amb una bufona xica (Isabel), perquè fingisca ser el nét perdut i «la seua feliç esposa» davant l’àvia; els compta i aconsegueix que accepten el que va dir Balboa.
Però… Arriba per sorpresa el malvat i vertader nét, que no ha mort com es pensava. Per fi, l’àvia s’assabenta de l’engany, però decideix no dir-se-ho a l’imitador ni a la xica, com a agraïment pels dies feliços que li han fet viure i, en definitiva, amb aquest objectiu que la parella i la institució de Maurici havien anat a realitzar allí: fer realitat il·lusiones. Maurici i Isabel acaben junts i l’àvia els dóna la recepta del seu licor i un tros del jacaranda com a mostra d’agraïment per aquells dies tan feliços que va tindre l’àvia.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment