L’Escola Municipal de Teatre de serra ha enviat un comunicat on convida a tota la població de Bétera a la representació de la seua nova obra teatral. Es tracta de ‘Los árboles mueren de pie‘ d’Alejandro Casona.
La posada en escena d’aquesta peça tindrà lloc els pròxims 14 i 15 de juliol, al voltant de les 19.30 hores, a la Casa de Cultura del seu municipi. L’entrada serà gratuïta.
Estrenada per primera vegada a Espanya el 18 de desembre de 1963 en el Teatre Belles arts de Madrid, és considerada com un dels èxits més notables de l’autor després de la seua consagració com a dramaturg amb La sirena encallada.
El senyor Balboa tenia un nét desangelat al qual, un dia, va haver de tirar de casa (cosa que va ocultar a la seua esposa). Des d’aquell moment, “Balboa” feia arribar cartes apòcrifes fent-se passar pel seu nét perquè la seua esposa no es deprimira. El nét real decideix tornar a la seua llar (a la recerca de diners) però el vaixell en el qual venia es perd. Balboa contracta a un imitador. El seu nét fals (Maurici) en conjunt amb una bufona xica (Isabel), perquè fingisca ser el nét perdut i «la seua feliç esposa» davant l’àvia; els compta i aconsegueix que accepten el que va dir Balboa.
Però… Arriba per sorpresa el malvat i vertader nét, que no ha mort com es pensava. Per fi, l’àvia s’assabenta de l’engany, però decideix no dir-se-ho a l’imitador ni a la xica, com a agraïment pels dies feliços que li han fet viure i, en definitiva, amb aquest objectiu que la parella i la institució de Maurici havien anat a realitzar allí: fer realitat il·lusiones. Maurici i Isabel acaben junts i l’àvia els dóna la recepta del seu licor i un tros del jacaranda com a mostra d’agraïment per aquells dies tan feliços que va tindre l’àvia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment