Com cada mes, la Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa una nova campanya preventiva emmarcada dins del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius. Durant juliol, el tema a tractar és el cànnabis i les conseqüències del seu consum. Sota el lema ‘No et deixes embolicar pel Cànnabis‘, l’objectiu és sensibilitzar sobre el consum d’aquesta droga, que afecta la cognició, és a dir, a l’aprenentatge a través de la percepció; provoca problemes d’atenció, concentració i també la pèrdua d’intel·ligència.
La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) porta a terme diverses actuacions per a previndre el consum de marihuana entre els adolescents. Les tècniques de la Mancomunitat imparteixen xarrades en els centres escolars i instituts dels 17 municipis de la comarca. Així mateix, s’exhibeixen exposicions itinerants i s’ofereix informació puntual a través del quiosc de salut. També s’ha realitzat una enquesta per a conéixer la prevalença de consum d’alcohol, tabac i cànnabis entre els estudiants de secundària, tant de centres públics com privats. Amb això es pretén conéixer l’edat en la qual els adolescents comencen a consumir, així com la quantitat i la freqüència de consum a la comarca.
Segons dades extretes de diferents estudis mèdics, entre un 40% i un 60% dels joves que han sigut diagnosticats d’esquizofrènia i psicosi són consumidors habituals de cànnabis. Els problemes d’atenció, concentració i la pèrdua d’intel·ligència poden ser, en alguns casos, els primers símptomes de l’esquizofrènia. Aquestes dades no passen desapercebudes pels psiquiatres que alerten que existeix una relació directa entre aquestes malalties i el consum d’aquesta substància, encara que es desconeix si suposa una causa directa o simplement un desencadenant dels símptomes en consumidors vulnerables.
Un dels principals problemes és que els joves ja no es fumen un ‘porro’ entre varis, sinó que cadascun consumeix un o varis cada dia. Pensen que no hi haurà cap conseqüència després d’aquest consum que ha passat de puntual a habitual en molts joves.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment