La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat en el passat ple sol·licitar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dos habitatges tutelats per a la comarca. Aquestes vivendes estan situades en Llíria i Riba-roja de Túria. També sol·licitarà un centre de dia-residència comarcal en la capital edetana, dirigits a persones amb diversitat funcional intel·lectual.
“L’objectiu és dotar a la comarca de serveis destinats a les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, un col·lectiu oblidat durant molts anys. Volem que la comarca compte amb aquestes instal·lacions per a atendre la demanda dels familiars”, ha assegurat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Dolores Celda.
Aquesta petició no solament respon a les sol·licituds de les famílies i als mateixos usuaris dels centres ocupacionals de Llíria i Riba-roja de Túria i a les seues associacions de mares i pares, sinó que està avalada per l’estudi sobre Salut Mental a la comarca elaborat per la Universitat de València a instàncies d’aquesta institució supramunicipal.
Retirada de plaques
Així mateix, la sessió ha acordat la retirada de la seu de la Mancomunitat de la placa commemorativa de la inauguració de l’Agència Amics per part de l’exconseller d’Immigració i Ciutadania de la Generalitat Valenciana, Rafael Blasco.
“La retirada d’aquesta placa inaugural respon al compliment dels principis de transparència i bon govern de la Generalitat Valenciana. Des de les Corts s’insta a suprimir les plaques inaugurals on figure el nom de persones que hagen ostentat càrrecs públics i hagen sigut condemnades per sentència ferma en casos de corrupció”.
Igualment, s’ha aprovat sol·licitar una subvenció a la Generalitat Valenciana per a comptar amb un Agent d’Igualtat que preste serveis en els municipis de la comarca menors de 20.000 habitants que no compten amb aquest tipus de professionals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment