El passat cap de setmana Bétera tornava a acollir una nova edició del ja tradicional Cicle de Concerts, que cada any tenen lloc a l’estiu. Normalment es porten a terme al Castell de la localitat, però enguany s’estrenaven a l’Ermita ubicada dins el Calvari de la població. Aquest lloc serà a partir d’ara l’espai habitual per a aquest esdeveniment, donat que ja s’han posat en marxa les obres per al Museu de les Cultures.
Divendres, 6 de juliol, donava el seu tret d’eixida la XVII edició d’aquesta iniciativa musical de la mà de David Gómez amb 1 Piano i 200 Ciris.
Nascut en Wattwil (Suïssa) en 1974, David Gómez va contactar amb la música a molt primerenca edat de la mà de Marta Christel. Posteriorment va estudiar amb el professor Emilio Muriscot i amb Claudie Desmeules, professora del Conservatori de Ginebra. Ha ampliat estudis amb el pianista Michael Davidson en el Conservatori de Rotterdam (Holanda), on ha realitzat també estudis de direcció orquestral i de Tango per a piano. Ha efectuat cursos de perfeccionament amb diferents pianistes, com Roberto Bravo, Walter Hauzig, Ramón Coll, etc.
Va oferir el seu primer recital a l’edat de 14 anys, i des d’aquell moment ha oferit nombrosos recitals en qualitat de solista pels cinc continents. En l’espectacle oferit a l’Ermita 200 ciris il·luminaven al reconegut concertista de piano i compositor, mentre interpretava a E. Morricone, E. Granados, F. Chopin, E. Lecuona, A. Piazzolla i també la seua pròpia obra amb peces com “The Island”, “The Lighthouse”, o “16 years old”.
Les actuacions continuaven dissabte, 7 de juliol, amb el recital Líric de la Mezzosoprano Lorena Valero i Ángel Torres Baello al piano.
Lorena Valero va estudiar a Viena amb la mezzosoprano Margarita Lilova (Kammersängerin i Professora de Cant en la Facultat de Música de Viena), després d’obtindre el títol professional de Cant en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. En la seua formació artística cal assenyalar el magisteri de Ghena Dimitrova, Jerzy Artisz, Wolfram Rieger, Helmut Deutsch, Mtro. Renzetti i Mtro. Collado.
Va començar la seua trajectòria professional com a soprano lírica, debutant els rols principals del gran repertori operístic: Violetta de la Traviata, de G. Verdi, amb l’Orquestra i el Cor del Teatre de l’Òpera Nacional d’Odessa; Liù deTurandot, de G. Puccini, amb l’Orquestra i el Cor del Teatre de l’Òpera Nacional de Donetsk (Ucraïna); el rol principal d’Aida, de G. Verdi, amb l’Orquestra “Fundació Excel·lència” a l’Auditori Nacional de Madrid ( versió concerte) i en el Festival im Berg de Salzburg.
De forma gradual, la seua veu va anar experimentant una evolució natural, trobant hui l’assentament definitiu en la tesitura de mezzosoprano. Ha rebut valuosos consells d’artistes de la talla de Dolora Zajick, Plácido Domingo i Roberto Scandiuzzi.
Per la seua banda, Ángel Torres Baello va iniciar els seus estudis a Bétera, continuant-los en el Conservatori Superior de València. Allí va obtindre el títol de professor superior de clarinet i piano. Els seus estudis hi ha anat perfeccionant-los en diferents cursos amb professor de renom.
Els pròxims 13 i 14 de juliol serà el torn per a José Luis Éstelles amb el Clarinet i Alberto Rosado al Piano amb Benvolguts Mestres i el Recital de dos Trompetes i Piano amb Slawomir Cichor, José Cháfer a la trompeta i Adolfo García al Piano, respectivament.
Tots els artistes que participen en aquest cicle compten amb un gran recorregut en l’àmbit nacional i internacional.
Les actuacions tenen lloc a partir de les 22.45 hores. L’accés a tots els concerts és gratuït.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment