La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest dilluns l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, la previsió per a demà dimarts és que es mantinga l’alerta en aquestes zones. Aquestes dates es basen en les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM,
Les zones climatològiques en alerta per calor són: la zona climatològica 15, 16, 17 i 18, que corresponen a les comarques de la Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, l’Horta Sud, La Costera, La Vall d’Albaida i El Comtat.
No obstant això, tot i o arribar a l’alerta extrema, gran part dels municipis dels quals es troben en el nivell alt, dins la zona 12 en el punt termomètric són de la comarca del Camp de Túria. Entre elles es troba Bétera en la seua zona Oest, arribant a temperatura de fins a 37 graus. S’exceptuen d’aquesta alerta Serra i Nàquera amb un nivell moderat i Gàtova amb una alerta normal.
En produir-se aquest increment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.
Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.
En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, procure situar-se en les zones més fresques de la casa.
També s’insta a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; a evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, així com decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment