(EFE) L’equip de govern de la Diputació de València ha acordat aquest dilluns el tancament “ordenat” de l’empresa pública Divalterra, l’antiga Imelsa, “respectant els drets” dels seus més de 700 treballadors i “amb totes les garanties jurídiques”.
Així ho ha anunciat la presidenta en funcions de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, després de la reunió de l’equip de govern en la qual s’ha convocat per a demà la Junta de portaveus en la qual es posarà data als plens per a substituir a Jorge Rodríguez en la presidència.
Encara que l’anunci del tancament de Divalterra es produeix després de la investigació judicial oberta per possible prevaricació i malversació en la contractació d’alts càrrecs en aquesta empresa pública, Amigó ha destacat que formava part del “full de ruta” assumit en 2015 d’anar buidant-la de competències i no és alguna cosa que plantegen ara “de noves”.
Amigó, de Compromís, ha transmés un “missatge de tranquil·litat” als treballadors de Divalterra, ja que segons ha assegurat els seus drets “mai seran vulnerats” i estan “per damunt de qualsevol cosa”.
Sobre el futur dels treballadors, ha explicat que la primera finalitat és que puguen ser brigadistes de la Diputació, per la qual cosa s’estudiarà si tècnicament es pot assumir com una competència de la Corporació, i si no s’analitzarà si es poden transferir les tasques que fan els brigadistes a la Generalitat o una altra Administració.
No ha precisat els terminis pel tancament, ja que segons ha dit seria “una inconsciència”, perquè dependrà dels informes tècnics i jurídics que s’elaboraran sobre aquest tema, en els quals es determinarà com procedir al buidatge “ordenat” de competències de Divalterra. Es tracta d’un “tancament ordenat perquè no podem anar a les braves”, ha manifestat Amigó, qui ha insistit que es posaran “ja” a estudiar “jurídicament i tècnicament com es pot fer”.
Divalterra compta actualment amb uns 700 treballadors i va nàixer per a la gestió forestal i les iniciatives d’ocupació local i rural a la província de València.

Actuacions

Amigó ha avançat que en la Junta de portaveus de demà es posarà data també per a la junta i el consell d’administració de Divalterra, en el qual cessaran tant els cogerents (una de Compromís i un altre del PSPV) com el secretari de l’empresa pública. Els tres estan investigats pel jutjat que instrueix la causa oberta després de l’operació Alqueria.
La Junta de portaveus posarà també data al ple en el qual s’acceptarà la renúncia de Jorge Rodríguez -suspés de militància en el PSOE després de ser investigat per prevaricació i malversació- com a president de la Corporació, que serà aquesta mateixa setmana, moment en el qual cessaran els seus assessors i també es posarà en marxa el mecanisme per a substituir-li.
Ha precisat que el socialista Toni Gaspar ha anunciat en la reunió d’aquest dilluns la seua intenció de ser candidat a la presidència de la Diputació -en el ple que previsiblement se celebrarà la setmana vinent- i que la resta de grup de l’equip de govern no presentarà candidat i li donarà suport. La presidenta de la Diputació en funcions ha insistit que la intenció de l’equip de govern és seguir en el camí iniciat a l’inici de la legislatura, d’acabar “amb el clientelisme” i amb els convenis singulars, i de col·laborar amb institucions com la Generalitat.
Per la seua banda, la presidenta del comité d’empresa de Divalterra, Ruth López, ha manifestat que els treballadors “no han de pagar els errors dels polítics” i ha exigit el manteniment de tota la plantilla actual, uns 700 empleats, la majoria brigadistes forestals.
López ha lamentat que el comité d’empresa haja conegut la notícia a través de la premsa, un fet que titlla de “vergonyós”.
“Els treballadors no hem de pagar els errors dels polítics i la seua mala gestió”, ha asseverat la presidenta del comité d’empresa, qui ha exigit el manteniment de l’actual plantilla i que es garantisquen “tots els llocs de treball”.
Segons López, cap membre de la corporació provincial s’ha posat en contacte amb el comité d’empresa per a informar-los de les seues intencions del tancament de Divalterra, per la qual cosa ha anunciat que demanarà una reunió urgent del Consell d’Administració de l’empresa pública.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment